Издателство
:. Издателство LiterNet  Електронни книги: Условия за публикуване
Медии
:. Електронно списание LiterNet  Електронно списание: Условия за публикуване
:. Електронно списание БЕЛ
:. Културни новини   Kултурни новини: условия за публикуване  Новини за култура: RSS абонамент!  Новини за култура във Facebook!  Новини за култура в Туитър
Каталози
:. По дати : Март  Издателство & списание LiterNet - абонамент за нови публикации  Нови публикации на LiterNet във Facebook! Нови публикации на LiterNet в Twitter!
:. Електронни книги
:. Раздели / Рубрики
:. Автори
:. Критика за авторите
Книжарници
:. Книжен пазар  Книжарница за стари книги Книжен пазар: нови книги  Стари и антикварни книги от Книжен пазар във Facebook  Нови публикации на Книжен пазар в Twitter!
:. Книгосвят: сравни цени  Сравни цени с Книгосвят във Facebook! Книгосвят - сравни цени на книги
Ресурси
:. Каталог за култура
:. Артзона
:. Писмена реч
За нас
:. Всичко за LiterNet
Настройки: Разшири Стесни | Уголеми Умали | Потъмни | Стандартни

НАТАЛИЯ АФЕЯН
=============================

e-mail : n.afeyan@gmail.com

Наталия АфеянНаталия Афеян е родена в София. Завършила е Българската държавна консерватория в класа по пеене на проф. Реса Колева. Била е щатен солист (мецосопран) в оперните театри на София, Пловдив и Камерната опера - Благоевград. Репертоарът й включва над 20 роли, между които Хензел (Хумпердинк), Кармен (Бизе), Амнерис и Азучена (Верди), Майката (Стравински)... В концертния й репертоар преобладава музика на ХХ век. Тя е първият изпълнител в България на "Лунният Пиеро" от Шьонберг, на вокално-инструментални цикли от Стравински, Лучиано Берио, Оторино Респиги... Високо ценена е като интерпретатор на Малер, Рихард Щраус и други, но също така е изпълнявала многократно Верди "Реквием", Моцарт "Реквием", Перголези "Стабат Матер", Хендел "Месия", Бах "Кантати". От 1991 г. живее и работи в Мелбърн, Австралия. В Държавната опера на Мелбърн е изпълнявала Азучена от "Трубадур", Амнерис от "Аида", Ник/Музата от "Хофманови разкази", Кармен от едноименната опера и др. От 1995 г. е щатен преподавател в Музикалната академия в Мелбърн (Victorian College of the Arts). Предметите, които преподава, са солово пеене и интерпретация; вокални ансамбли - оперни и концертно-ораториални; актьорско майсторство за певци. Нейни ученици печелят награди на престижни национални и международни конкурси. В момента преподава в Националното музикално училище "Л. Пипков" и Нов български университет.

МУЗИКАЛНА КРИТИКА

Статии
  Лунният Пиеро, 3 х 7
  Волният Ориент или “турската” тема в оперите на Моцарт (съавтор: Милена Кирова)
  Плачът за Кармен

 

 


© Електронно издателство
LiterNet, 2006-2007
Електронно издателство LiterNet