Издателство
:. Издателство LiterNet  Електронни книги: Условия за публикуване
Медии
:. Електронно списание LiterNet  Електронно списание: Условия за публикуване
:. Електронно списание БЕЛ
:. Културни новини   Kултурни новини: условия за публикуване  Новини за култура: RSS абонамент!  Новини за култура във Facebook!  Новини за култура в Туитър
Каталози
:. По дати : Май  Издателство & списание LiterNet - абонамент за нови публикации  Нови публикации на LiterNet във Facebook! Нови публикации на LiterNet в Twitter!
:. Електронни книги
:. Раздели / Рубрики
:. Автори
:. Критика за авторите
Книжарници
:. Книжен пазар  Книжарница за стари книги Книжен пазар: нови книги  Стари и антикварни книги от Книжен пазар във Facebook  Нови публикации на Книжен пазар в Twitter!
:. Книгосвят: сравни цени  Сравни цени с Книгосвят във Facebook! Книгосвят - сравни цени на книги
Ресурси
:. Каталог за култура
:. Артзона
:. Писмена реч
За нас
:. Всичко за LiterNet
Настройки: Разшири Стесни | Уголеми Умали | Потъмни | Стандартни

ПОЛ ТЕРУ
=============================

Пол ТеруПол Теру е роден на 10.04.1941 г. в Медфорд, САЩ. През студентските си години пише активно против войната във Виетнам, а след дипломирането се присъединява към Корпуса на мира, откъдето е изпратен в Африка. В Малави участва в неуспешен опит за преврат срещу военната диктатура, вследствие на което е изхвърлен от Корпуса на мира. Започва кариера като университетски преподавател, като същевременно публикува статии и разкази във водещи американски списания (четирикратен носител на наградата на "Плейбой" за къс разказ). Като преподавател обикаля Африка, Азия, Европа и Северна Америка и публикува пътеписи, които му донасят славата на утвърден автор и редица награди ("Големият влаков базар", "Стълбовете на Херкулес", "Старият патагонски експрес" и др.). Някои от книгите му, сред които и "Улица Полумесец" са филмирани. В момента Пол Теру живее в Хавай и, по собствените му думи, се е отдал на второто си призвание след литературата: пчеларството.

ПРОЗА

В превод на Владимир Молев - от английски език

Повести
  Из "Доктор Слотър"

 

 

 


© Електронно издателство
LiterNet, 2007
Електронно издателство LiterNet