Издателство
:. Издателство LiterNet  Електронни книги: Условия за публикуване
Медии
:. Електронно списание LiterNet  Електронно списание: Условия за публикуване
:. Електронно списание БЕЛ
:. Културни новини   Kултурни новини: условия за публикуване  Новини за култура: RSS абонамент!  Новини за култура във Facebook!  Новини за култура в Туитър
Каталози
:. По дати : Октомври  Издателство & списание LiterNet - абонамент за нови публикации  Нови публикации на LiterNet във Facebook! Нови публикации на LiterNet в Twitter!
:. Електронни книги
:. Раздели / Рубрики
:. Автори
:. Критика за авторите
Книжарници
:. Книжен пазар  Книжарница за стари книги Книжен пазар: нови книги  Стари и антикварни книги от Книжен пазар във Facebook  Нови публикации на Книжен пазар в Twitter!
:. Книгосвят: сравни цени  Сравни цени с Книгосвят във Facebook! Книгосвят - сравни цени на книги
Ресурси
:. Каталог за култура
:. Артзона
:. Писмена реч
За нас
:. Всичко за LiterNet
Настройки: Разшири Стесни | Уголеми Умали | Потъмни | Стандартни

ТОТКА МОНОВА
=============================

e-mail : monova@webmail.uni-sofia.bg

Тотка Монова е родена на 15.09.1957 г. в София. През 1981 г. завършва Факултета по журналистика на Софийския университет. През 1983 г. постъпва като асистент във Факултета по журналистика. Доктор по филология (1998), доцент по "Теория и практика на текста" (2000) във Факултета по журналистика и масова комуникация на СУ "Св. Кл. Охридски" и негов декан от 14.05.2003 г.; хоноруван преподавател в Бургаския свободен университет. Автор е на книгите "Медиатекстът" (1999) и "Думите, които разделят" (2000), както и на над 60 публикации областта на теорията на масовокомуникативния текст, медиакритиката и др. В "Думите, които разделят" за първи път се изследва политическия дискурс в централния политически и в местния печат. Дефинират се новите социални функции на пресата в посттоталитарния период. Откроени са специфичните характеристики на медийната ситуация, в рамките на която основните политически сили конструират своите символни светове. Авторката предлага собствена методика за изследване на медийните послания.

БИБЛИОГРАФИИ

Предговори
  От Декана

 

 


© Електронно издателство
LiterNet, 2006
Електронно издателство LiterNet