Издателство
:. Издателство LiterNet  Електронни книги: Условия за публикуване
Медии
:. Електронно списание LiterNet  Електронно списание: Условия за публикуване
:. Електронно списание БЕЛ
:. Културни новини   Kултурни новини: условия за публикуване  Новини за култура: RSS абонамент!  Новини за култура във Facebook!  Новини за култура в Туитър
Каталози
:. По дати : Март  Издателство & списание LiterNet - абонамент за нови публикации  Нови публикации на LiterNet във Facebook! Нови публикации на LiterNet в Twitter!
:. Електронни книги
:. Раздели / Рубрики
:. Автори
:. Критика за авторите
Книжарници
:. Книжен пазар  Книжарница за стари книги Книжен пазар: нови книги  Стари и антикварни книги от Книжен пазар във Facebook  Нови публикации на Книжен пазар в Twitter!
:. Книгосвят: сравни цени  Сравни цени с Книгосвят във Facebook! Книгосвят - сравни цени на книги
Ресурси
:. Каталог за култура
:. Артзона
:. Писмена реч
За нас
:. Всичко за LiterNet
Настройки: Разшири Стесни | Уголеми Умали | Потъмни | Стандартни

ОГНЯН САПАРЕВ
=============================

Огнян Стефанов Сапарев е роден през 1943 г. в София. Зодия Лъв. Завършил е славянска филология и философия в Софийския университет. От 1973 г. е асистент по литературознание в ПУ "Паисий Хилендарски". Изявява се като литературен и кинокритик. През 1990-1991 г. е генерален директор на БНТ. От 1993 г. до 2003 г. е ректор на Пловдивския университет. Депутат от Коалиция за България в предишното Народно събрание. Автор на книгите: "Литературни проблеми" (1978), "Изкуство и масова култура" (1979), "Литература и интерпретация" (1988), "Фантастиката като литература" (1990), "Хроника на илюзиите" (1993), "Литературната комуникация" (1994), както и на многобройни статии и рецензии. На два пъти е носител на Награда за критика - на в. “Пулс” (1989) и на изд. “Хр. Ботев” (1993).

КРИТИЧЕСКИ ПРЕГЛЕД

Рецензии
  Талантливият разказвач Деян Енев

 

 


© Електронно издателство
LiterNet, 2006
Електронно издателство LiterNet