Издателство
:. Издателство LiterNet  Електронни книги: Условия за публикуване
Медии
:. Електронно списание LiterNet  Електронно списание: Условия за публикуване
:. Електронно списание БЕЛ
:. Културни новини   Kултурни новини: условия за публикуване  Новини за култура: RSS абонамент!  Новини за култура във Facebook!  Новини за култура в Туитър
Каталози
:. По дати : Март  Издателство & списание LiterNet - абонамент за нови публикации  Нови публикации на LiterNet във Facebook! Нови публикации на LiterNet в Twitter!
:. Електронни книги
:. Раздели / Рубрики
:. Автори
:. Критика за авторите
Книжарници
:. Книжен пазар  Книжарница за стари книги Книжен пазар: нови книги  Стари и антикварни книги от Книжен пазар във Facebook  Нови публикации на Книжен пазар в Twitter!
:. Книгосвят: сравни цени  Сравни цени с Книгосвят във Facebook! Книгосвят - сравни цени на книги
Ресурси
:. Каталог за култура
:. Артзона
:. Писмена реч
За нас
:. Всичко за LiterNet
Настройки: Разшири Стесни | Уголеми Умали | Потъмни | Стандартни

МИЛЕНА СТАМБОЛИЙСКА
=============================

e-mail : mileniakart@mileniac.com

Милена СтамболийскаМилена Стамболийска е кръстена на баба си Милка от Тетевен, а фамилното Стамболийска идва от прапрадядо й, който е търгувал в Истанбул, където се сдобил с прякора Стамболията от Тетевенци. Родена е на 12.12.1975 г. в гр. София, прекарва детството и летата си в Тетевен и в с. Гостиля, Плевенско, откъдето е майка й. Завършва Приложното училище (1995) и Академията (2000) като магистър по текстил и с диплома за учител. През 2000 г. има много пътувания и участия с Димитър Грозданов (гл. ред. на списание "Изкуство" и организатор на Фестивала Процес-Пространство) в Арт симпозиуми и изложби в София, Пловдив, Русе, Варна, Троян. Международен координатор за фестивала Процес-Пространство за съвременно изкуство, който ежегодно се провежда в Балчик. Печели АРТ резиденция за 2 месеца в USA. Магистър по изкуствата (2001-2002; и научава английски) в Goldsmiths College в Лондон, където е и сега. Като студентка работи три години в Галериите Тате - Modern и Britain, като асистент за специални случаи и мероприятия. През 2003 г. прави първата си самостоятелна изложба, подпомогната от Националната кампания за изкуствата, Лондон. През 2004 г. пътува и работи, каквото намери. Прави интершип в Conde Nast Publications (Vogue), в списанието "The Worlds Of Interiors" (2005). Работи на свободна практика като дизайнер в "The Voice - the Black Community Newspaper". Опитва се в музикалния мениджмънт - организира турне в България на групата "Бразилска експлозия" - шоуто на Слави, Клубове в София, Пловдив и Златни пясъци, фестивала Процес-Пространство. Посещава Мексико (2005).

ПЪТЕПИСИ

  Венеция за 72 часа

АРТЗОНА

Репортажи
  Мексико за 12 дни

 

 


© Електронно издателство
LiterNet, 2006
Електронно издателство LiterNet