Издателство
:. Издателство LiterNet  Електронни книги: Условия за публикуване
Медии
:. Електронно списание LiterNet  Електронно списание: Условия за публикуване
:. Електронно списание БЕЛ
:. Културни новини   Kултурни новини: условия за публикуване  Новини за култура: RSS абонамент!  Новини за култура във Facebook!  Новини за култура в Туитър
Каталози
:. По дати : Март  Издателство & списание LiterNet - абонамент за нови публикации  Нови публикации на LiterNet във Facebook! Нови публикации на LiterNet в Twitter!
:. Електронни книги
:. Раздели / Рубрики
:. Автори
:. Критика за авторите
Книжарници
:. Книжен пазар  Книжарница за стари книги Книжен пазар: нови книги  Стари и антикварни книги от Книжен пазар във Facebook  Нови публикации на Книжен пазар в Twitter!
:. Книгосвят: сравни цени  Сравни цени с Книгосвят във Facebook! Книгосвят - сравни цени на книги
Ресурси
:. Каталог за култура
:. Артзона
:. Писмена реч
За нас
:. Всичко за LiterNet
Настройки: Разшири Стесни | Уголеми Умали | Потъмни | Стандартни

АЛБЕНА ДИМОВА
=============================

e-mail : albena_d@hotmail.com

Албена ДимоваАлбена Димова е завършила Инструментален факултет и Майсторски клас в ДМА - София със специалност "пиано". По-късно специализира в Ecole Normale - Париж. Дългогодишната й концертна практика я утвърждава като изявен инструменталист и активен интерпретатор на класическа и съвременна музика. Творческата й дейност е свързана с изтъкнати български музиканти като Добрин Петков, Лазар Николов, Димитър Манолов, Георги Димитров, Иван Спасов, Иван Димов и с много наши и чуждестранни инструменталисти. В момента е доцент по пиано в АМТИИ - Пловдив и води курса по "музикална публицистика" в една от магистърските програми. През 1997 г. е удостоена с Академичната награда "Меденият чан" за най-високи художествено-творчески постижения. Автор е на моноспектакъла "Възкресение", на радиопиесите "Утре в девет", "Да погалиш костенурка" (излъчени от БНР), "Пепелта на мислите", на многобройни специализирани и публицистични текстове. През 1992 г. радиопиесата й "Да погалиш костенурка" е наградена на конкурса на Westdeutshen Rundfunk за драматургия от Източна Европа и реализирана в Радио Кьолн. Пиесата-приказка "Ваше Въображение" е отличена с втора награда и с наградата на Българското национално радио на конкурса за куклена драматургия "Михаил Лъкатник" - Ямбол 2005.

ДЕТСКИ КЪТ

Пиеси
  Ваше Въображение

ОБРАЗОВАНИЕ

Статии
  Изкуството на образованието

 

 


© Електронно издателство
LiterNet, 2006
Електронно издателство LiterNet