Издателство
:. Издателство LiterNet  Електронни книги: Условия за публикуване
Медии
:. Електронно списание LiterNet  Електронно списание: Условия за публикуване
:. Електронно списание БЕЛ
:. Културни новини   Kултурни новини: условия за публикуване  Новини за култура: RSS абонамент!  Новини за култура във Facebook!  Новини за култура в Туитър
Каталози
:. По дати : Март  Издателство & списание LiterNet - абонамент за нови публикации  Нови публикации на LiterNet във Facebook! Нови публикации на LiterNet в Twitter!
:. Електронни книги
:. Раздели / Рубрики
:. Автори
:. Критика за авторите
Книжарници
:. Книжен пазар  Книжарница за стари книги Книжен пазар: нови книги  Стари и антикварни книги от Книжен пазар във Facebook  Нови публикации на Книжен пазар в Twitter!
:. Книгосвят: сравни цени  Сравни цени с Книгосвят във Facebook! Книгосвят - сравни цени на книги
Ресурси
:. Каталог за култура
:. Артзона
:. Писмена реч
За нас
:. Всичко за LiterNet
Настройки: Разшири Стесни | Уголеми Умали | Потъмни | Стандартни

ПЕТЪР ПЕТРОВ
=============================

e-mail : lukcheta@mail.bg

Петър ПетровПетър Петров е роден на 06.12.1978 г. в гр. Враца. Завършил е специалностите "Предучилищна и начална училищна педагогика" и "Връзки с обществеността" в Софийския университет. Учил е два семестъра магистратура по публична реч в НАТФИЗ "Проф. Кръстьо Сарафов". Бил е редактор в литературното списание "Кръг", нашумяло в края на 90-те с литературните си акции, изложби и литературни четения на необичайни места, инициатор на пърформанси и хепънинги. Бивш вокал на рок-група "Орбелус". През 2004 г. става носител на голямата награда за поетичен дебют в Националния литературен конкурс "Южна пролет" - гр. Хасково, с дебютната си стихосбирка "Пин код: Лукчета". Бил е репортер и редактор в културната част на сутрешния блок на БНТ. Водещ новини и репортер в телевизиите Европа, ББТ, Икономика, Евроком. Бил е редактор и репортер в ресор "Култура и медии" във в. "Политика", както и репортер в културния отдел на в. "Монитор". Работил е в екипа на културното предаване "Арт трафик" по Про бг. Публикувал е свои коментари във вестниците "Седем" и "Делник", както и в сайта Афера.бг. Публикувал е в месечното списание за религия и култура "Свет". Работил е като новинар в "Радио К2" и като водещ и репортер в телевизия Римекс тв - Враца. В момента работи като водещ новини и редактор в БНР.

ПОЕЗИЯ

Стихове
  Има хора
  На път за дома
  Отливка от тъгата ми по теб
  Със симпатично мастило
  Напълно достатъчно
  Една дума

  Пин код
  Дами и господа...
  Ние, сложносмъртните
  Обявен за национално издирване
  Разсъмвам се
  Подреждам...
  Мрежово общество

В превод на сръбски език - Велимир Костов

  Preoblačenje
  Službena samoća
  Na kraju radnog dana

 

 


© Електронно издателство
LiterNet, 2005-2015
Електронно издателство LiterNet