Издателство
:. Издателство LiterNet  Електронни книги: Условия за публикуване
Медии
:. Електронно списание LiterNet  Електронно списание: Условия за публикуване
:. Електронно списание БЕЛ
:. Културни новини   Kултурни новини: условия за публикуване  Новини за култура: RSS абонамент!  Новини за култура във Facebook!  Новини за култура в Туитър
Каталози
:. По дати : Май  Издателство & списание LiterNet - абонамент за нови публикации  Нови публикации на LiterNet във Facebook! Нови публикации на LiterNet в Twitter!
:. Електронни книги
:. Раздели / Рубрики
:. Автори
:. Критика за авторите
Книжарници
:. Книжен пазар  Книжарница за стари книги Книжен пазар: нови книги  Стари и антикварни книги от Книжен пазар във Facebook  Нови публикации на Книжен пазар в Twitter!
:. Книгосвят: сравни цени  Сравни цени с Книгосвят във Facebook! Книгосвят - сравни цени на книги
Ресурси
:. Каталог за култура
:. Артзона
:. Писмена реч
За нас
:. Всичко за LiterNet
Настройки: Разшири Стесни | Уголеми Умали | Потъмни | Стандартни

ПАТРИК ДЕЛАРОШ
=============================

Патрик ДеларошПатрик Деларош е френски психоаналитик, заместник-председател на Асоциацията за психоаналитично формиране и Фройдистки изследвания - "Espace analytique" - Париж и основател на Институт за психоаналитични изследвания на юношеството "Bachelier" - Париж. Д-р Деларош е медицински директор на терапевтична институция за юноши повече от 15 години. Освен това е директор на дневен център за деца в Париж и консултант в детско-юношеската психиатрия на Салпетриер - прочутата болница, в която са практикували Шарко и З. Фройд. Д-р П. Деларош е автор на над десет други книги, сред които: "От любовта към другия към любовта към себе си - въпросът за нарцисизма в психоанализата" (Denoel, 1999) и "Страхът да излекуваш" (2003). П. Деларош е написал поредица книги, предназначени за родители и възпитатели: "Имате среща при психотерапевт", "Родители би трябвало да се осмелявате да казвате "не", "Юношата има проблем". Д-р Патрик Деларош е свързан с България от средата на 90-те години и е един от организаторите и участниците в първия и засега единствен Българо-френски конгрес по психоанализа. В момента ангажиментът му към България включва формиране на български специалисти в психоаналитична психотерапия.


ПСИХОЛОГИЯ

В превод на Анастасия Гамова

Книги
из "Юношеството"

  История на понятието юношество. Въведение

 

 


© Електронно издателство
LiterNet, 2005
Електронно издателство LiterNet