Издателство
:. Издателство LiterNet  Електронни книги: Условия за публикуване
Медии
:. Електронно списание LiterNet  Електронно списание: Условия за публикуване
:. Електронно списание БЕЛ
:. Културни новини   Kултурни новини: условия за публикуване  Новини за култура: RSS абонамент!  Новини за култура във Facebook!  Новини за култура в Туитър
Каталози
:. По дати : Май  Издателство & списание LiterNet - абонамент за нови публикации  Нови публикации на LiterNet във Facebook! Нови публикации на LiterNet в Twitter!
:. Електронни книги
:. Раздели / Рубрики
:. Автори
:. Критика за авторите
Книжарници
:. Книжен пазар  Книжарница за стари книги Книжен пазар: нови книги  Стари и антикварни книги от Книжен пазар във Facebook  Нови публикации на Книжен пазар в Twitter!
:. Книгосвят: сравни цени  Сравни цени с Книгосвят във Facebook! Книгосвят - сравни цени на книги
Ресурси
:. Каталог за култура
:. Артзона
:. Писмена реч
За нас
:. Всичко за LiterNet
Настройки: Разшири Стесни | Уголеми Умали | Потъмни | Стандартни

ЦАЙ ЧИДЗЯО
=============================

Цай Чидзяо (Cai Qijiao) е китайски поет, роден в Дзиндзян, провинция Фудзян, през 1918 г. През 1938 г. отива да учи във факултета по литература на Лусунската академия на изкуствата в Янан. Работи като преподавател в Колежа по литература и изкуства към Обединения университет на северен Китай, преподава и води изследователска група по обучение в Института по литературно лекторство на Пекинската асоциация на китайските писатели, заема длъжностите вицепрезидент, хонорован президент и съветник на Фудзянската асоциация на писателите, вицепрезидент на Китайското поетическо дружество. Издал е поетичните сборници "Отразяване", "Защита", "Двойни дъги", "Стихове, писани във Фудзян", "Срещу вятъра", "Пияна скала", "Песен на Живота", "Избрани творби", "Лирика", "Стихотворения в 8 тома" и други.

ПОЕЗИЯ

Стихове

В превод на Лина Бакалова

  Молитва

 

 


© Електронно издателство
LiterNet, 2006
Електронно издателство LiterNet