Издателство
:. Издателство LiterNet  Електронни книги: Условия за публикуване
Медии
:. Електронно списание LiterNet  Електронно списание: Условия за публикуване
:. Електронно списание БЕЛ
:. Културни новини   Kултурни новини: условия за публикуване  Новини за култура: RSS абонамент!  Новини за култура във Facebook!  Новини за култура в Туитър
Каталози
:. По дати : Март  Издателство & списание LiterNet - абонамент за нови публикации  Нови публикации на LiterNet във Facebook! Нови публикации на LiterNet в Twitter!
:. Електронни книги
:. Раздели / Рубрики
:. Автори
:. Критика за авторите
Книжарници
:. Книжен пазар  Книжарница за стари книги Книжен пазар: нови книги  Стари и антикварни книги от Книжен пазар във Facebook  Нови публикации на Книжен пазар в Twitter!
:. Книгосвят: сравни цени  Сравни цени с Книгосвят във Facebook! Книгосвят - сравни цени на книги
Ресурси
:. Каталог за култура
:. Артзона
:. Писмена реч
За нас
:. Всичко за LiterNet
Настройки: Разшири Стесни | Уголеми Умали | Потъмни | Стандартни

ТЕМАТА

Надежда Станилова

web

От телевизионния екран се води сериозен дебат. Жена с плътен мъжки глас провокира своя събеседник – директор на училище, за половото възпитание на подрастващите. Чете въпросите си със старанието на първокласничка. Отговорите идват от тънък гласец, който с нелепа мъжественост отвръща, че се дава прекалено голяма гласност на сексуалното насилие и затова то се разраства. Жената-мъж смята, че източник на агресията са нахлулите обществени промени, за които не сме подготвени. Мъжът-жена настоява, че насилието е в човешката природа и не може да бъде избегнато. Разговорът е стигнал задънена улица.

Директно включване на зрител чувствено оповестява: „Обичам те!”. Събеседниците замръзват. Не им е минавало през ум... Следва многозначителен поглед, присъщ повече на незрелите подрастващи, отколкото на хора със сериозни мисли.

Темата се стоварва върху тях. Кръст, който носят, без да знаят защо.

 

 

© Надежда Станилова
=============================
© Електронно списание LiterNet, 17.07.2008, № 7 (104)