Издателство
:. Издателство LiterNet  Електронни книги: Условия за публикуване
Медии
:. Електронно списание LiterNet  Електронно списание: Условия за публикуване
:. Електронно списание БЕЛ
:. Културни новини   Kултурни новини: условия за публикуване  Новини за култура: RSS абонамент!  Новини за култура във Facebook!  Новини за култура в Туитър
Каталози
:. По дати : Март  Издателство & списание LiterNet - абонамент за нови публикации  Нови публикации на LiterNet във Facebook! Нови публикации на LiterNet в Twitter!
:. Електронни книги
:. Раздели / Рубрики
:. Автори
:. Критика за авторите
Книжарници
:. Книжен пазар  Книжарница за стари книги Книжен пазар: нови книги  Стари и антикварни книги от Книжен пазар във Facebook  Нови публикации на Книжен пазар в Twitter!
:. Книгосвят: сравни цени  Сравни цени с Книгосвят във Facebook! Книгосвят - сравни цени на книги
Ресурси
:. Каталог за култура
:. Артзона
:. Писмена реч
За нас
:. Всичко за LiterNet
Настройки: Разшири Стесни | Уголеми Умали | Потъмни | Стандартни

ОБЛАЦИ

Надежда Станилова

web

Ще пътуваме нанякъде със съпруга ми. Качвам се в колата и пред мен белият театър на пухкави дъждовни облаци е отворил завеси. Облаци, които са предвестник, но само предвестник на дъжд. Разпознавам рязко изрязано скъпо до сърцето ми лице. С минаване на разстоянието, образът се превръща в малко кученце с отворена в усмивка муцунка и извита нагоре опашка. Вика ме да отида при него, кани ме. Плавно се затичва към катинар. Какво е заключил катинарът, не се вижда. Малко по-нататък две огромни обеци увисват на небосвода. Любимите ми, подарък за рождения ми ден. Изниква купол на църква, вратата е отворена, а два летящи самолета са пресекли пътя си в кръст. На прага съм. Дали да вляза?

стегнат куфар
за домашните пантофи
няма място

 

 

© Надежда Станилова
=============================
© Електронно списание LiterNet, 07.08.2017, № 8 (213)