Издателство
:. Издателство LiterNet  Електронни книги: Условия за публикуване
Медии
:. Електронно списание LiterNet  Електронно списание: Условия за публикуване
:. Електронно списание БЕЛ
:. Културни новини   Kултурни новини: условия за публикуване  Новини за култура: RSS абонамент!  Новини за култура във Facebook!  Новини за култура в Туитър
Каталози
:. По дати : Март  Издателство & списание LiterNet - абонамент за нови публикации  Нови публикации на LiterNet във Facebook! Нови публикации на LiterNet в Twitter!
:. Електронни книги
:. Раздели / Рубрики
:. Автори
:. Критика за авторите
Книжарници
:. Книжен пазар  Книжарница за стари книги Книжен пазар: нови книги  Стари и антикварни книги от Книжен пазар във Facebook  Нови публикации на Книжен пазар в Twitter!
:. Книгосвят: сравни цени  Сравни цени с Книгосвят във Facebook! Книгосвят - сравни цени на книги
Ресурси
:. Каталог за култура
:. Артзона
:. Писмена реч
За нас
:. Всичко за LiterNet
Настройки: Разшири Стесни | Уголеми Умали | Потъмни | Стандартни

ЦВЕТЯ

Надежда Станилова

web

В края на учебната година учениците ми подаряват букети с цветя като израз на благодарност към положения труд. Знам колко внимателно ги подбират, как се вглеждат в предлаганите на пазара видове, за да изберат най-подходящите по цвят, аромат, аранжировка, как се впечатляват от опаковъчните надписи и рисунки - нали опаковат своята любов!

За съжаление, цветята не живеят дълго... След като увехнат, изглеждат обвиняващи и тъжни, с омърлушени лица и прекършени стъбла. Останали са само пожеланията по хартията и картичките, надживели моментното им съвършенство.

Когато се разделям с подарените букети, избягвам да мисля за учениците. Любовта им е повече и от най-скъпоценното цвете.

привечер
очилата ми задържат
последния слънчев лъч

 

 

© Надежда Станилова
=============================
© Електронно списание LiterNet, 23.06.2020, № 6 (247)