Издателство
:. Издателство LiterNet  Електронни книги: Условия за публикуване
Медии
:. Електронно списание LiterNet  Електронно списание: Условия за публикуване
:. Електронно списание БЕЛ
:. Културни новини   Kултурни новини: условия за публикуване  Новини за култура: RSS абонамент!  Новини за култура във Facebook!  Новини за култура в Туитър
Каталози
:. По дати : Март  Издателство & списание LiterNet - абонамент за нови публикации  Нови публикации на LiterNet във Facebook! Нови публикации на LiterNet в Twitter!
:. Електронни книги
:. Раздели / Рубрики
:. Автори
:. Критика за авторите
Книжарници
:. Книжен пазар  Книжарница за стари книги Книжен пазар: нови книги  Стари и антикварни книги от Книжен пазар във Facebook  Нови публикации на Книжен пазар в Twitter!
:. Книгосвят: сравни цени  Сравни цени с Книгосвят във Facebook! Книгосвят - сравни цени на книги
Ресурси
:. Каталог за култура
:. Артзона
:. Писмена реч
За нас
:. Всичко за LiterNet
Настройки: Разшири Стесни | Уголеми Умали | Потъмни | Стандартни

БЯГСТВО

Надежда Станилова

web

Когато поставях подписа си под месечното приключване, една цифра малко по-отгоре започна да се криви в особени чупки. Осмицата енергично разтръска рамене, прегъна се на две и разчупи досадната щампа да стои стройно изправена. Зае полегата стойка на уморено добиче, задъхано от пренасяне на непосилен товар. Това беше на пръв поглед, защото в тази щура цифра дремеше звярът на вулканичната енергия. Тя подхвана контурите си, омота ги по странен начин и се превърна в... маратонка! Ето връзките, подметката и леко доловимия мирис на крака... Помислих си, че сетивата ми са полудели и побързах да се подпиша.

И точно тогава до моя подпис видях друг, който стърчеше гордо изправен на един крак и едва се крепеше да не падне. Приличаше на тънко като пирон токче от елегантна дамска обувка! Муцунката й беше доволно ухилена, сякаш досега се беше въртяла в ритъма на шеметен рокендрол!

Поех дълбоко дъх, за да прогоня съмненията в собствената си рационалност и видях как дейната маратонка и сръчната обувка обуха мислите ми и завинаги избягаха от счетоводния баланс...

 

 

© Надежда Станилова
=============================
© Електронно списание LiterNet, 29.10.2008, № 10 (107)