Издателство
:. Издателство LiterNet  Електронни книги: Условия за публикуване
Медии
:. Електронно списание LiterNet  Електронно списание: Условия за публикуване
:. Електронно списание БЕЛ
:. Културни новини   Kултурни новини: условия за публикуване  Новини за култура: RSS абонамент!  Новини за култура във Facebook!  Новини за култура в Туитър
Каталози
:. По дати : Март  Издателство & списание LiterNet - абонамент за нови публикации  Нови публикации на LiterNet във Facebook! Нови публикации на LiterNet в Twitter!
:. Електронни книги
:. Раздели / Рубрики
:. Автори
:. Критика за авторите
Книжарници
:. Книжен пазар  Книжарница за стари книги Книжен пазар: нови книги  Стари и антикварни книги от Книжен пазар във Facebook  Нови публикации на Книжен пазар в Twitter!
:. Книгосвят: сравни цени  Сравни цени с Книгосвят във Facebook! Книгосвят - сравни цени на книги
Ресурси
:. Каталог за култура
:. Артзона
:. Писмена реч
За нас
:. Всичко за LiterNet
Настройки: Разшири Стесни | Уголеми Умали | Потъмни | Стандартни

ГЕОРГИ БАРБАРОВ
=============================

e-mail : georgibarbarov@abv.bg

Георги Барбаров е бесарабски български поет. Роден е на 5 септември 1955 г. в с. Кортен, Чадърлунгски район, Молдова. Завършил е журналистика в Кишиневския университет. Работи като редактор на предаването на български език "Мегдан" в Кишинев и като гл. ред. на програмите на езиците на националните малцинства към Радио Молдова. Член е на Съюза на писателите на Молдова и на Съюза на българските писатели. Носител е на специална награда на издателска къща "Жажда", гр. Сливен за 1988 г. Автор е на стихосбирките "Събудена тишина", "Продължение на делниците", "Реалност от сънищата ми", "Плът на радостта ти", "Жива вода", на книгите за деца "Години на радостта", "Беше неделя", "Слънчева Дорина", на книгата с афоризми "Избистрени барбаризми" и др. Поезията му е превеждана на руски, молдавски, унгарски и украински език.

ПОЕЗИЯ

Стихове
  Молба
  Спомен

  Преселници
  Желание
  Отдалечаване
  Случаен урок
  Буджак
  Слънчево утро
  Позлатява есента...

 

 


© Електронно издателство
LiterNet, 2005-2016
Електронно издателство LiterNet