Издателство
:. Издателство LiterNet  Електронни книги: Условия за публикуване
Медии
:. Електронно списание LiterNet  Електронно списание: Условия за публикуване
:. Електронно списание БЕЛ
:. Културни новини   Kултурни новини: условия за публикуване  Новини за култура: RSS абонамент!  Новини за култура във Facebook!  Новини за култура в Туитър
Каталози
:. По дати : Март  Издателство & списание LiterNet - абонамент за нови публикации  Нови публикации на LiterNet във Facebook! Нови публикации на LiterNet в Twitter!
:. Електронни книги
:. Раздели / Рубрики
:. Автори
:. Критика за авторите
Книжарници
:. Книжен пазар  Книжарница за стари книги Книжен пазар: нови книги  Стари и антикварни книги от Книжен пазар във Facebook  Нови публикации на Книжен пазар в Twitter!
:. Книгосвят: сравни цени  Сравни цени с Книгосвят във Facebook! Книгосвят - сравни цени на книги
Ресурси
:. Каталог за култура
:. Артзона
:. Писмена реч
За нас
:. Всичко за LiterNet
Настройки: Разшири Стесни | Уголеми Умали | Потъмни | Стандартни

ГАБРИЕЛИ НИСИМ
=============================

e-mail : nissim@tin.it

Габриеле НисимГабриеле Нисим е роден през 1950 г. в Милано. През 1982 г. основава сп. “Осмият ден”, посветено на дисидентството в страните от Източна Европа. Реализира редица документални филми за телевизионните канали: италианския “Канале чинкуе” и швейцарския “Звицера италиана”, засягащи проблемите на посткомунизма и положението на евреите в бившите социалистически страни. Сътрудничи във вестниците “Мондо”, “Ил Джорнале” и “Кориере дела Сера”. Освен биографията на Димитър Пешев издава в съавторство с Габриеле Ешкенази книгата “Невидимите евреи. Оцелелите от комунизма до днес в Източна Европа” (Мондадори, 1995 г.) - книга, в която се обяснява неразривната обвързаност на съвременната култура на Израел с тази на народите от Източна Европа. Последната книга на Габриеле Нисим е биография на Моше Бейски, създателя на “Градината на праведниците”.

ПУБЛИЦИСТИКА

В превод на Емилия Даскалова

Писма
  Открито писмо до Симеон

 

 


© Електронно издателство
LiterNet, 2004
Електронно издателство LiterNet