Издателство
:. Издателство LiterNet  Електронни книги: Условия за публикуване
Медии
:. Електронно списание LiterNet  Електронно списание: Условия за публикуване
:. Електронно списание БЕЛ
:. Културни новини   Kултурни новини: условия за публикуване  Новини за култура: RSS абонамент!  Новини за култура във Facebook!  Новини за култура в Туитър
Каталози
:. По дати : Март  Издателство & списание LiterNet - абонамент за нови публикации  Нови публикации на LiterNet във Facebook! Нови публикации на LiterNet в Twitter!
:. Електронни книги
:. Раздели / Рубрики
:. Автори
:. Критика за авторите
Книжарници
:. Книжен пазар  Книжарница за стари книги Книжен пазар: нови книги  Стари и антикварни книги от Книжен пазар във Facebook  Нови публикации на Книжен пазар в Twitter!
:. Книгосвят: сравни цени  Сравни цени с Книгосвят във Facebook! Книгосвят - сравни цени на книги
Ресурси
:. Каталог за култура
:. Артзона
:. Писмена реч
За нас
:. Всичко за LiterNet
Настройки: Разшири Стесни | Уголеми Умали | Потъмни | Стандартни

ТРЕТИЯТ СВЯТ

Алан Титли

web

Живели някога един богат и един беден човек. Бедният човек трябвало да носи богатия на гърба си. Те ходели заедно навсякъде - нагоре по хълма, и надолу в долината. Срещали кого ли не - и ротшилдовци, и рокфелеровци, и о’ Райли. Бедният си спял в картонения свят, построен от богатия, богатият си спял в блестящия хотел, построен от бедния. Но всяка сутрин едно и също слънце светело в лицето на богатия и прежуряло над задника на бедния.

Богатият впил токчетата си във врата на бедния, за да се чувства по-удобно. Бедният загърнал гърдите си с краката на богатия, за да се защити.

И когато зърнели те нещо ценно или полезно по пътя си из света - храна, бижута, масло, богатства, минерали или риба, богатият учтиво му предлагал:

“Хей, защо не вземеш от това, а аз ще го нося вместо тебе?”

 

 

© Алан Титли
© Минка Параскевова, превод
=============================
© Електронно списание LiterNet, 13.09.2004, № 9 (58)