Издателство
:. Издателство LiterNet  Електронни книги: Условия за публикуване
Медии
:. Електронно списание LiterNet  Електронно списание: Условия за публикуване
:. Електронно списание БЕЛ
:. Културни новини   Kултурни новини: условия за публикуване  Новини за култура: RSS абонамент!  Новини за култура във Facebook!  Новини за култура в Туитър
Каталози
:. По дати : Януари  Издателство & списание LiterNet - абонамент за нови публикации  Нови публикации на LiterNet във Facebook! Нови публикации на LiterNet в Twitter!
:. Електронни книги
:. Раздели / Рубрики
:. Автори
:. Критика за авторите
Книжарници
:. Книжен пазар  Книжарница за стари книги Книжен пазар: нови книги  Стари и антикварни книги от Книжен пазар във Facebook  Нови публикации на Книжен пазар в Twitter!
:. Книгосвят: сравни цени  Сравни цени с Книгосвят във Facebook! Книгосвят - сравни цени на книги
Ресурси
:. Каталог за култура
:. Артзона
:. Писмена реч
За нас
:. Всичко за LiterNet
Настройки: Разшири Стесни | Уголеми Умали | Потъмни | Стандартни

СТЕФАН ЙОРДАНОВ
=============================

e-mail : st_iordanov@yahoo.com

Стефан Пенчев Йорданов е роден на 15.11.1954 г. в гр. Попово. Завършва История във ВТУ "Св. св. Кирил и Методий" със защита на дипломна работа на тема: "Специфика на раннокласовите общества в древността" (1978). Доктор по история (1991) с дисертационен труд "Типология на държавообразувателните процеси в древността (по материали от Балкано-Анатолийския район от края на II - началото на I хил. пр.н.е.)". Доцент по история на Стария свят във ВТУ "Св. св. Кирил и Методий" от 2002 г. Основни сфери на научни интереси и занимания: Древна история (държавообразувателните процеси в древността); История на древна Тракия (социална организация на палеобалканските народи в древността); История на религиите; История на ранното средновековие (социална и културна история на прабългари и славяни в древността и ранното средновековие); Културна и политическа антропология (на трите Америки). Автор на монографията "Тракийският воин. Проучвания върху военната и социалната история на древна Тракия" (2000), както и на десетки студии и статии в научния печат у нас и в чужбина.

ЕТНОЛОГИЯ

Статии
  От Юстиниановия пълководец Велизарий до фолклорния персонаж Велиазар (Към историята на името)

 

 


© Електронно издателство
LiterNet, 2004
Електронно издателство LiterNet