Издателство
:. Издателство LiterNet  Електронни книги: Условия за публикуване
Медии
:. Електронно списание LiterNet  Електронно списание: Условия за публикуване
:. Електронно списание БЕЛ
:. Културни новини   Kултурни новини: условия за публикуване  Новини за култура: RSS абонамент!  Новини за култура във Facebook!  Новини за култура в Туитър
Каталози
:. По дати : Март  Издателство & списание LiterNet - абонамент за нови публикации  Нови публикации на LiterNet във Facebook! Нови публикации на LiterNet в Twitter!
:. Електронни книги
:. Раздели / Рубрики
:. Автори
:. Критика за авторите
Книжарници
:. Книжен пазар  Книжарница за стари книги Книжен пазар: нови книги  Стари и антикварни книги от Книжен пазар във Facebook  Нови публикации на Книжен пазар в Twitter!
:. Книгосвят: сравни цени  Сравни цени с Книгосвят във Facebook! Книгосвят - сравни цени на книги
Ресурси
:. Каталог за култура
:. Артзона
:. Писмена реч
За нас
:. Всичко за LiterNet
Настройки: Разшири Стесни | Уголеми Умали | Потъмни | Стандартни

МИЛЕНА ФУЧЕДЖИЕВА
=============================

e-mail : MilenaVeleka@cs.com

Милена Фучеджиева е писател, драматург и публицист. Родена е в София в семейство на интелектуалци, завършила е кинорежисура във ВИТИЗ. Живяла е във Франция и САЩ. Половината й живот е минал зад граница, почти цялото й досегашно творчество е вдъхновено от живота й в Лос Анжелис и е създадено по време на пребиваването й там. През лятото на 2010 г. се завръща в България. Като публицист е писала активно за "Новинар", а по-късно за "Уикенд", "Мениджър" и "Капитал Лайт". Сътрудничила е на множество списания, между които "Жената днес", "Л’Еуропео" и "Биограф". Автор е на сборник с есета "Белият негър" (2001), сборник с разкази "НеХана" (2004), концептуалния сборник със стихове и фотография "Нощен проект" (2006), фентъзи романа "Кефер. Цветовете на малката Ида" (2007), както и блогът й на хартия "Аз, бLогинята" (2010). Започва да пише драматургия и проза първо на английски. Продуцира и поставя две от пиесите си в Лос Анжелис: "Project A" в "Electric Lodge" и моноспектакъла "Lovebox" в "Crossroads Theatre". В България пиесата й "Дзен порно" е поставена на сцената на Сатиричния театър, а "Криза в Рая" в ДT "Сава Огнянов" в Русе. През 2012 г. Мила Искренова поставя с балет "Арабеск" "Дневниците на Дракула" - танцов спектакъл с нейни текстове. Пиесите й са издадени в представителни сборници за нова българска драматургия. През 2010 г. става главен сценарист и един от създателите на хитовия сериал на bTV "Седем часа разлика". Хобитата й са фотографията и астрологията.

ПРОЗА

Разкази
  Телефонът

 

* * *
Критика за Милена Фучеджиева

 

 

 


© Електронно издателство
LiterNet, 2004
Електронно издателство LiterNet