Издателство
:. Издателство LiterNet  Електронни книги: Условия за публикуване
Медии
:. Електронно списание LiterNet  Електронно списание: Условия за публикуване
:. Електронно списание БЕЛ
:. Културни новини   Kултурни новини: условия за публикуване  Новини за култура: RSS абонамент!  Новини за култура във Facebook!  Новини за култура в Туитър
Каталози
:. По дати : Март  Издателство & списание LiterNet - абонамент за нови публикации  Нови публикации на LiterNet във Facebook! Нови публикации на LiterNet в Twitter!
:. Електронни книги
:. Раздели / Рубрики
:. Автори
:. Критика за авторите
Книжарници
:. Книжен пазар  Книжарница за стари книги Книжен пазар: нови книги  Стари и антикварни книги от Книжен пазар във Facebook  Нови публикации на Книжен пазар в Twitter!
:. Книгосвят: сравни цени  Сравни цени с Книгосвят във Facebook! Книгосвят - сравни цени на книги
Ресурси
:. Каталог за култура
:. Артзона
:. Писмена реч
За нас
:. Всичко за LiterNet
Настройки: Разшири Стесни | Уголеми Умали | Потъмни | Стандартни

ВЕЛКО МИЛОЕВ
=============================

e-mail : vmiloev@abv.bg

Велко Милоев Велко Милоев е роден през 1956 г. в София. По образование е машинен инженер и за кратко с занимава с изследователска работа. По-късно е редактор в централния периодичен печат (в. "АБВ", в. "Континент" и др.), а през последните пет-шест години е бил наблюдател и консултант на международни организации в Босна и Херцеговина и в др. страни. Журналист и белетрист, награждаван на национални конкурси за разкази. Дебютният му сборник с фантастика "Нанокомпютър за вашето дете" излиза през 1988 г. Автор е още на книгите "Седем български екстрасенси" (интервюта; 1991), "Островите на съкровището" (детска книга-игра; 1994), "Салата от глухарчета. Босна между две войни" (1999) , "Където не сте били" (кутийка с разкази от Велко Милоев и илюстровани пликове от Димитър Стоянов-Димо, отличена с наградата "Гравитон" на Любен Дилов; 2001; 2004), на първата в света книга, забранена от автора, както и на "Балкански случки, войни и легенди" (2007).

ПРОЗА

Разкази
  Самотата е
  Полковникът си написа писмо

Книги
  Където не сте били

 

 


© Електронно издателство
LiterNet, 2003-2004
Електронно издателство LiterNet