Издателство
:. Издателство LiterNet  Електронни книги: Условия за публикуване
Медии
:. Електронно списание LiterNet  Електронно списание: Условия за публикуване
:. Електронно списание БЕЛ
:. Културни новини   Kултурни новини: условия за публикуване  Новини за култура: RSS абонамент!  Новини за култура във Facebook!  Новини за култура в Туитър
Каталози
:. По дати : Март  Издателство & списание LiterNet - абонамент за нови публикации  Нови публикации на LiterNet във Facebook! Нови публикации на LiterNet в Twitter!
:. Електронни книги
:. Раздели / Рубрики
:. Автори
:. Критика за авторите
Книжарници
:. Книжен пазар  Книжарница за стари книги Книжен пазар: нови книги  Стари и антикварни книги от Книжен пазар във Facebook  Нови публикации на Книжен пазар в Twitter!
:. Книгосвят: сравни цени  Сравни цени с Книгосвят във Facebook! Книгосвят - сравни цени на книги
Ресурси
:. Каталог за култура
:. Артзона
:. Писмена реч
За нас
:. Всичко за LiterNet
Настройки: Разшири Стесни | Уголеми Умали | Потъмни | Стандартни

ГАЛИНА ЛЕЧЕВА
=============================

e-mail : glecheva@mail.bg

Галина ЛечеваГалина Лечева е родена на 06.10.1962 г. в Силистра. Завършва ШУ "Епископ Константин Преславски", специалност Българска филология с разширено изучаване на руски език. Работи като учителка по български и руски език в Силистра и региона. От 1992 г. е асистент в Катедрата по филологически науки на Русенски университет "Ангел Кънчев", Филиал Силистра. От 1998 е главен асистент. Води семинарни занятия по Български фолклор, Антична и западноевропейска литература, Стара българска литература, Литература на Българското възраждане, Библия - фолклор - литература и учебна практика. Автор на "Библейският генотип в обучението по литература" (2003). Има около 20 публикации в специализирания печат, участия в научни конференции. Интересува се от проблемите на префункционализирането на библейския генотип в българската литература и изучаването му в училище.

СТАРОБЪЛГАРИСТИКА

Статии
  Библейският генотип за царската институция и отражението му в Йоановия "Шестоднев"

БИБЛИОГРАФИЯ

  Подбрана библиография

 

 


© Електронно издателство
LiterNet, 2004
Електронно издателство LiterNet