Издателство
:. Издателство LiterNet  Електронни книги: Условия за публикуване
Медии
:. Електронно списание LiterNet  Електронно списание: Условия за публикуване
:. Електронно списание БЕЛ
:. Културни новини   Kултурни новини: условия за публикуване  Новини за култура: RSS абонамент!  Новини за култура във Facebook!  Новини за култура в Туитър
Каталози
:. По дати : Март  Издателство & списание LiterNet - абонамент за нови публикации  Нови публикации на LiterNet във Facebook! Нови публикации на LiterNet в Twitter!
:. Електронни книги
:. Раздели / Рубрики
:. Автори
:. Критика за авторите
Книжарници
:. Книжен пазар  Книжарница за стари книги Книжен пазар: нови книги  Стари и антикварни книги от Книжен пазар във Facebook  Нови публикации на Книжен пазар в Twitter!
:. Книгосвят: сравни цени  Сравни цени с Книгосвят във Facebook! Книгосвят - сравни цени на книги
Ресурси
:. Каталог за култура
:. Артзона
:. Писмена реч
За нас
:. Всичко за LiterNet
Настройки: Разшири Стесни | Уголеми Умали | Потъмни | Стандартни

КАТРИН ХОЛДЪН
=============================

Катрин Холдън Катрин Холдън e историк по образование и преподава в Школата по хуманитаристика, езици и социални науки към Катедрата по история на University of the West of England. Занимава се със социална история, а дисертационният й труд е на тема "Сянката на брака: самотните жени в Англия 1919-1939" (публикувана през 2007). Съавторка е на книгите "The Family Story: Blood, Contract and Intimacy 1830-1960" заедно с Leonore Davidoff, Megan Doolittle и Janet Fink (1999) и на "An International Encyclopaedia of Women's Suffrage" заедно с June Hannam и Mitzi Auchterlonie (2000). Тематичните й интереси са по посока на исторически изследвания на семейството, брачния статус и самотните и несключили брак мъже и жени през 20. век в Англия, както и изследвания на пола и устна история.

GENDER STUDIES

В превод на Станимир Панайотов

Статии
  Писмо до The Thistle: Бисексуалност и феминизъм

 

 

 


© Електронно издателство
LiterNet, 2002
Електронно издателство LiterNet