Издателство
:. Издателство LiterNet  Електронни книги: Условия за публикуване
Медии
:. Електронно списание LiterNet  Електронно списание: Условия за публикуване
:. Електронно списание БЕЛ
:. Културни новини   Kултурни новини: условия за публикуване  Новини за култура: RSS абонамент!  Новини за култура във Facebook!  Новини за култура в Туитър
Каталози
:. По дати : Март  Издателство & списание LiterNet - абонамент за нови публикации  Нови публикации на LiterNet във Facebook! Нови публикации на LiterNet в Twitter!
:. Електронни книги
:. Раздели / Рубрики
:. Автори
:. Критика за авторите
Книжарници
:. Книжен пазар  Книжарница за стари книги Книжен пазар: нови книги  Стари и антикварни книги от Книжен пазар във Facebook  Нови публикации на Книжен пазар в Twitter!
:. Книгосвят: сравни цени  Сравни цени с Книгосвят във Facebook! Книгосвят - сравни цени на книги
Ресурси
:. Каталог за култура
:. Артзона
:. Писмена реч
За нас
:. Всичко за LiterNet
Настройки: Разшири Стесни | Уголеми Умали | Потъмни | Стандартни

АРКАДЗ КУЛЯШОВ
=============================

Беларуски поет. Роден на 06. 02. 1914 г. в село Саматевичи в семейството на учители. Следва литература в педагогически институт. Работи в беларуски вестници и радиостанции. Става член на Съюза на беларуските писатели през 1934 г. По време на Втората световна война отива на фронта, работи в армейски вестник и в Беларуския щаб на партизанското движение. През 1945 - 1946 г. оглавява най-значителния беларуски вестник за литература и култура - "Литература и изкуство" ("Літаратура і мастацтва"), после е главен редактор на киностудията "Беларусфилм" (Беларусьфільм"). Автор на голям брой стихове и поеми, преводи от руски и украински, а също така и съавтор на четири филмови сценария. Умира през 1978 г.

ПОЕЗИЯ

Стихове

В превод на Елена Алекова

    Майка
    Поетът има неорана нива...

В превод на Христо Попов

    Слънчоглед

 

 


© Електронно издателство
LiterNet, 2002
Електронно издателство LiterNet