Издателство
:. Издателство LiterNet  Електронни книги: Условия за публикуване
Медии
:. Електронно списание LiterNet  Електронно списание: Условия за публикуване
:. Електронно списание БЕЛ
:. Културни новини   Kултурни новини: условия за публикуване  Новини за култура: RSS абонамент!  Новини за култура във Facebook!  Новини за култура в Туитър
Каталози
:. По дати : Март  Издателство & списание LiterNet - абонамент за нови публикации  Нови публикации на LiterNet във Facebook! Нови публикации на LiterNet в Twitter!
:. Електронни книги
:. Раздели / Рубрики
:. Автори
:. Критика за авторите
Книжарници
:. Книжен пазар  Книжарница за стари книги Книжен пазар: нови книги  Стари и антикварни книги от Книжен пазар във Facebook  Нови публикации на Книжен пазар в Twitter!
:. Книгосвят: сравни цени  Сравни цени с Книгосвят във Facebook! Книгосвят - сравни цени на книги
Ресурси
:. Каталог за култура
:. Артзона
:. Писмена реч
За нас
:. Всичко за LiterNet
Настройки: Разшири Стесни | Уголеми Умали | Потъмни | Стандартни
Артзона > Станислава Димитрова > Цветя / LiterNet, 2018, № 10 (227)

LiterNet, 2018, № 10 (227)
=============================

СТАНИСЛАВА ДИМИТРОВА

Цветя

Цикълът "Цветя" се роди през 2018 г. Определям го като експлозия от цветове, които носят много настроение. Удоволствие е да рисувам цветя, защото те са красотата, която природата ни подарява всеки ден. Няма канони в рисуването на цветя и фантазията може да бъде пусната на воля и да пренесе тази красота на платното чрез пръстите. Те, пръстите, са проводникът на душата и ума и ако те са настроени позитивно, ако се усмихват на света, ако търсят красотата дори в скучното ежедневие, това неизменно се предава на платното. Един тъжен, намръщен и отчаян човек не може да нарисува тези витални, красиви, великолепни цветя.

Рисуването с пръсти е техника, която сама съм разработила за себе си, тъй като примерите, които съм гледала в интернет, не пасват на моето усещане за това, как трябва да се създаде една картина само с пръсти. Понякога използвам палитра и "гребвам" от боите по нея, смесвам ги, наслагвам, а понякога направо изстисквам боя от тубата върху пръстите си. Картините никога не изглеждат така, както съм си ги представяла в началото и в това се състои очарованието им, което носят първо на мен - техния автор.

Станислава Димитрова - Помни ме
Помни ме
Станислава Димитрова - Свежест
Свежест
Станислава Димитрова - Пурпурното вчера
Пурпурното вчера
Станислава Димитрова - Слънце в ръцете ти
Слънце в ръцете ти
Станислава Димитрова - Цветна рапсодия
Цветна рапсодия

 

 

© Станислава Димитрова
=============================
© Артзона & списание LiterNet, 2018, № 10 (227)