Издателство
:. Издателство LiterNet  Електронни книги: Условия за публикуване
Медии
:. Електронно списание LiterNet  Електронно списание: Условия за публикуване
:. Електронно списание БЕЛ
:. Културни новини   Kултурни новини: условия за публикуване  Новини за култура: RSS абонамент!  Новини за култура във Facebook!  Новини за култура в Туитър
Каталози
:. По дати : Март  Издателство & списание LiterNet - абонамент за нови публикации  Нови публикации на LiterNet във Facebook! Нови публикации на LiterNet в Twitter!
:. Електронни книги
:. Раздели / Рубрики
:. Автори
:. Критика за авторите
Книжарници
:. Книжен пазар  Книжарница за стари книги Книжен пазар: нови книги  Стари и антикварни книги от Книжен пазар във Facebook  Нови публикации на Книжен пазар в Twitter!
:. Книгосвят: сравни цени  Сравни цени с Книгосвят във Facebook! Книгосвят - сравни цени на книги
Ресурси
:. Каталог за култура
:. Артзона
:. Писмена реч
За нас
:. Всичко за LiterNet
Настройки: Разшири Стесни | Уголеми Умали | Потъмни | Стандартни

ОБУВКАТА Я СТЯГА

Мартин Златев

web

обувката я стяга. студено е, мамка му. но се жертва за естетиката. едната пета е разранена. но се стреми да ходи изправено и да стъпва в линия.

пушачката в нея спи. пушачката в нея живее от 10.30 вечерта в петък до 5 сутринта в събота. тогава освен пушачка е и ловец. дебне от ъгъла си и от коняка в чашата и ги примамва. колкото по-гнусни, толкова по добре. все някой ще дойде и ще я заговори. трябва да е необръснат и мазен, да не пита за имена и да бъде арабин.

след "наведи се" и "мрази ме" ще гледа в стъклото за обратно виждане на раираната в жълто и черно кола. перушинестото пиле-ключодържател е с ампутиран крак, но тя не може да му помогне.

на сутринта непушачката ще изпие чаша доматен сок и упорито няма да си спомня и ще иска да се върне. пита се къде. отговорите задавят.

 

 

© Мартин Златев, 2004
© Издателство LiterNet, 13. 03. 2004

=============================
Първо издание, електронно.