Издателство
:. Издателство LiterNet  Електронни книги: Условия за публикуване
Медии
:. Електронно списание LiterNet  Електронно списание: Условия за публикуване
:. Електронно списание БЕЛ
:. Културни новини   Kултурни новини: условия за публикуване  Новини за култура: RSS абонамент!  Новини за култура във Facebook!  Новини за култура в Туитър
Каталози
:. По дати : Март  Издателство & списание LiterNet - абонамент за нови публикации  Нови публикации на LiterNet във Facebook! Нови публикации на LiterNet в Twitter!
:. Електронни книги
:. Раздели / Рубрики
:. Автори
:. Критика за авторите
Книжарници
:. Книжен пазар  Книжарница за стари книги Книжен пазар: нови книги  Стари и антикварни книги от Книжен пазар във Facebook  Нови публикации на Книжен пазар в Twitter!
:. Книгосвят: сравни цени  Сравни цени с Книгосвят във Facebook! Книгосвят - сравни цени на книги
Ресурси
:. Каталог за култура
:. Артзона
:. Писмена реч
За нас
:. Всичко за LiterNet
Настройки: Разшири Стесни | Уголеми Умали | Потъмни | Стандартни

FAMILY AFFAIR

Мартин Златев

web

все нещо ще стане после със сметките. ще разчертаят нещо грешно. ей тая линия малко по-наляво. и докато се питат дали от ъгъла зависи или от системата, една пукнатина ще се хързулне по стената в хола, един компот ще падне и с изумление ще пръсне крехкото си тяло, един тапет ще отлепи единия си край и с отлепеното ще се усмихне, а от усмивката ще се покаже мухъл, едно перде ще се отпусне със въздишка, с шлифери от прах ще се наметнат четирикраките животни за седене, масата ще грохне, без да иска ще одраска пода, един килим безпаметно ще се изтрие, мазилката ще се отлюспи шеговито, прозорците ще отрежат със стъкло стените, вратите ще се прозинат и хукнат да бягат. все нещо е станало със сметките. все нещо е разчертано грешно. дали от ъгъла зависи или от системата. ей тая линия малко по-наляво. ей там стъпи накриво, ей там забрави да се прибереш навреме и отговаряш, без да те питам.

 

 

© Мартин Златев, 2004
© Издателство LiterNet, 13. 03. 2004

=============================
Първо издание, електронно.