Издателство
:. Издателство LiterNet  Електронни книги: Условия за публикуване
Медии
:. Електронно списание LiterNet  Електронно списание: Условия за публикуване
:. Електронно списание БЕЛ
:. Културни новини   Kултурни новини: условия за публикуване  Новини за култура: RSS абонамент!  Новини за култура във Facebook!  Новини за култура в Туитър
Каталози
:. По дати : Март  Издателство & списание LiterNet - абонамент за нови публикации  Нови публикации на LiterNet във Facebook! Нови публикации на LiterNet в Twitter!
:. Електронни книги
:. Раздели / Рубрики
:. Автори
:. Критика за авторите
Книжарници
:. Книжен пазар  Книжарница за стари книги Книжен пазар: нови книги  Стари и антикварни книги от Книжен пазар във Facebook  Нови публикации на Книжен пазар в Twitter!
:. Книгосвят: сравни цени  Сравни цени с Книгосвят във Facebook! Книгосвят - сравни цени на книги
Ресурси
:. Каталог за култура
:. Артзона
:. Писмена реч
За нас
:. Всичко за LiterNet
Настройки: Разшири Стесни | Уголеми Умали | Потъмни | Стандартни

ЕРУСАЛИМ, 12.47

Мартин Златев

web

Шибано! Защото погледите ни се срещат три секунди преди да дръпне връвта.

Заради шибаното мляко. Дори не се нуждаех толкова от него. Купувам, защото все на някого вкъщи може да му се допие. На мен не би ми се допило. На брат ми може би. За майка ми не знам. За това и влезнах. В дъното стоят кутиите. Пия пълномаслено без консерванти; всичко останало е химия. Бледозелена кутия. С усмихната крава. Усмихната, защото не е в другото отделение, където ги колят. Взимам кутията, обръщам се и я виждам. Полуразкрачена. Обикновено лице на обикновено момиче. Кафява забрадка. Три секунди преди да дръпне връвта и да вдигне във въздуха двете ни и охраната, чието "Спри! Луда ли си!" се проточва минути; "Познах те, кучко!" не е моя мисъл, но минава през главата ми. Докато отлитаме над останките от разбитите щандове и размазани храни, съм готова да й простя... до следващия път, когато, се заклевам, аз ще бъда убиецът.

 

 

© Мартин Златев, 2004
© Издателство LiterNet, 13. 03. 2004

=============================
Първо издание, електронно.