Издателство
:. Издателство LiterNet  Електронни книги: Условия за публикуване
Медии
:. Електронно списание LiterNet  Електронно списание: Условия за публикуване
:. Електронно списание БЕЛ
:. Културни новини   Kултурни новини: условия за публикуване  Новини за култура: RSS абонамент!  Новини за култура във Facebook!  Новини за култура в Туитър
Каталози
:. По дати : Март  Издателство & списание LiterNet - абонамент за нови публикации  Нови публикации на LiterNet във Facebook! Нови публикации на LiterNet в Twitter!
:. Електронни книги
:. Раздели / Рубрики
:. Автори
:. Критика за авторите
Книжарници
:. Книжен пазар  Книжарница за стари книги Книжен пазар: нови книги  Стари и антикварни книги от Книжен пазар във Facebook  Нови публикации на Книжен пазар в Twitter!
:. Книгосвят: сравни цени  Сравни цени с Книгосвят във Facebook! Книгосвят - сравни цени на книги
Ресурси
:. Каталог за култура
:. Артзона
:. Писмена реч
За нас
:. Всичко за LiterNet
Настройки: Разшири Стесни | Уголеми Умали | Потъмни | Стандартни

КАК СЕ ПРАВЯТ НОВИНИ ПО ОРСЪН УЕЛС

Емил Кацаров

web

Китайски даоистки отшелник се храни само с камъни в определени дни от седмицата - тази смразяваща новина бе съобщена с гордост от официозната новинарска агенция Синхуа. Освен това, на 20 километра от Пекин, китайски професори създали експериментална ферма за отглеждане на гигантски яйца - в нея кокошките висят с главата надолу по клоните на дърветата, като силата на гравитацията разширява свинктерите им до неузнаваемост. Кръстоска между прилеп-вампир и носачка от долината на Яндзъ е довела до революционни постижения в сферата на омлетите - обясняват китайските учени - вече не е нужно да си поръчвате отделно кокоши яйца и кървавица - новият продукт две в едно - ви дава готов омлет в сурово състояние, без да се налага да търсите в магазина продуктите поотделно. Кокошките-вампирки умеят да висят с главата надолу като прилепи, необичайният прилив на кръвни телца в мозъчните им клетки е повишил тяхната интелигентност - те вече могат да кудкудякат на иврит и санскрит. Освен това силата на земното притегляне, както вече споменахме, оказва благотворно влияние върху трътките им, прави ги по-крехки и разширява кухината на матката. Единствените недоволни били китайските декоративни петли, чийто полови атрибути вече не са в състояние да проникнат достатъчно надълбоко, за да оплодят качествено яйцата на носачките. Между другото едни от най-кратките оргазмени изригвания в природата са тези на петлите - те се семеизпразват за рекордните 11 секунди.

В противоположна посока са поели изследванията на западноевропейските професори-кокошовъди. Последен писък на модата по брюкселските пазари и тържища са кокошите яйца с марка "Био". Особеното при тях е, че са дело на кокошки-лекоатлетки, тоест пернати кудкудякащи екземплярки, които правят ежедневно физически упражнения. Според експерти на Европейския съюз яйцата им са изключително ценни - защото са плод на природосъобразен живот, в който тялото и душата са хармонично развити. За пълноценното протеиново съдържание в яйцата "био" спомага лишеният от стрес живот, разходките сред природата и кълването на торни червеи в санаториумни условия. За да разберем по-добре душевния свят на носачките-лекоатлетки, германският учен Клаус Рихтхофен, предлага те да бъдат подлагани два пъти седмично на задълбочени психоаналитични сесии, за да преодоляват по-успешно предменструалния, тоест пред-снесаческия период.

 

 

© Емил Кацаров
=============================
© Електронно списание LiterNet, 20.04.2007, № 4 (89)