Издателство
:. Издателство LiterNet  Електронни книги: Условия за публикуване
Медии
:. Електронно списание LiterNet  Електронно списание: Условия за публикуване
:. Електронно списание БЕЛ
:. Културни новини   Kултурни новини: условия за публикуване  Новини за култура: RSS абонамент!  Новини за култура във Facebook!  Новини за култура в Туитър
Каталози
:. По дати : Март  Издателство & списание LiterNet - абонамент за нови публикации  Нови публикации на LiterNet във Facebook! Нови публикации на LiterNet в Twitter!
:. Електронни книги
:. Раздели / Рубрики
:. Автори
:. Критика за авторите
Книжарници
:. Книжен пазар  Книжарница за стари книги Книжен пазар: нови книги  Стари и антикварни книги от Книжен пазар във Facebook  Нови публикации на Книжен пазар в Twitter!
:. Книгосвят: сравни цени  Сравни цени с Книгосвят във Facebook! Книгосвят - сравни цени на книги
Ресурси
:. Каталог за култура
:. Артзона
:. Писмена реч
За нас
:. Всичко за LiterNet
Настройки: Разшири Стесни | Уголеми Умали | Потъмни | Стандартни

ТРИ ПИСМА ДО ГЕОРГИ ГОСПОДИНОВ:
ВТОРО ПИСМО

Драги Г.,

Преди няколко дни срещнах случайно Гаустин. Ровеше се в една кофа и крадеше романи, които твърдеше, че си били негови. Беше изхарчил малкото си клошарски пари, за да си купи плочи. Каза, че щял да ги използва в някакъв сън. Мечтаеше за люлеещ се стол. Старият се беше продънил, а люлеенето не се осъществяваше, защото тялото не се връщаше, а падаше по гръб на пръстта. Разказа ми за Бог: че бил като лампа, или като котлон. Или и двете. После взе да си ходи. На тръгване ми обясни, че отивал в София, да намери хотел, който има стая № 507. Непременно му трябвала за една нощ, само за една нощ. Щял да събере пари и тогава да я наеме. Притесних се за него, Драги Г. Опитай се да го намериш. Слушал съм за разни книги, в които тази стая 507 е място на свършеци.

Дано го откриеш преди романът да е завършен.

Твой Е.

 

 

© Емануил А. Видински
=============================
© Електронно списание LiterNet, 12.07.2003, № 7 (44)