Издателство
:. Издателство LiterNet  Електронни книги: Условия за публикуване
Медии
:. Електронно списание LiterNet  Електронно списание: Условия за публикуване
:. Електронно списание БЕЛ
:. Културни новини   Kултурни новини: условия за публикуване  Новини за култура: RSS абонамент!  Новини за култура във Facebook!  Новини за култура в Туитър
Каталози
:. По дати : Март  Издателство & списание LiterNet - абонамент за нови публикации  Нови публикации на LiterNet във Facebook! Нови публикации на LiterNet в Twitter!
:. Електронни книги
:. Раздели / Рубрики
:. Автори
:. Критика за авторите
Книжарници
:. Книжен пазар  Книжарница за стари книги Книжен пазар: нови книги  Стари и антикварни книги от Книжен пазар във Facebook  Нови публикации на Книжен пазар в Twitter!
:. Книгосвят: сравни цени  Сравни цени с Книгосвят във Facebook! Книгосвят - сравни цени на книги
Ресурси
:. Каталог за култура
:. Артзона
:. Писмена реч
За нас
:. Всичко за LiterNet
Настройки: Разшири Стесни | Уголеми Умали | Потъмни | Стандартни

ПАЦИЕНТЪТ

Веселин Веселинов

web

Някакъв човек емигрирал в далечна страна и въпреки упоритите му усилия да научи местния език, никой не го разбирал. Колкото повече се стараел, толкова повече не го разбирали. Отчаян, човекът не забелязвал какво има наоколо, нито как минава времето, концентриран в опита си да научи езика и да бъде най-после разбираем. Но опитите му непрекъснато пропадали. След десет години, без да знае, че са минали десет години, човекът изведнъж се върнал в родината си, обезкуражен от хората в далечната страна, които го мислели за луд, щом им заговорел на непознат и нечленоразделен език. Веднъж завърнал се, човекът открил, че говори език, който никой от сънародниците му не разбира, загубил ума си от това откритие и бил вкаран в заведение за душевно болни, където прекарвал времето си в пълно мълчание, сънувайки, че говори и всеки го разбира. Не ще и дума, човекът се оказал образцов пациент.

 

 

© Веселин Веселинов
=============================
© Електронно списание LiterNet, 07.06.2006, № 6 (79)