Издателство
:. Издателство LiterNet  Електронни книги: Условия за публикуване
Медии
:. Електронно списание LiterNet  Електронно списание: Условия за публикуване
:. Електронно списание БЕЛ
:. Културни новини   Kултурни новини: условия за публикуване  Новини за култура: RSS абонамент!  Новини за култура във Facebook!  Новини за култура в Туитър
Каталози
:. По дати : Март  Издателство & списание LiterNet - абонамент за нови публикации  Нови публикации на LiterNet във Facebook! Нови публикации на LiterNet в Twitter!
:. Електронни книги
:. Раздели / Рубрики
:. Автори
:. Критика за авторите
Книжарници
:. Книжен пазар  Книжарница за стари книги Книжен пазар: нови книги  Стари и антикварни книги от Книжен пазар във Facebook  Нови публикации на Книжен пазар в Twitter!
:. Книгосвят: сравни цени  Сравни цени с Книгосвят във Facebook! Книгосвят - сравни цени на книги
Ресурси
:. Каталог за култура
:. Артзона
:. Писмена реч
За нас
:. Всичко за LiterNet
Настройки: Разшири Стесни | Уголеми Умали | Потъмни | Стандартни

ХРОНИКА

Веселин Веселинов

web

Варненецът Боян Боозов, който през юли направи снимка на спящи в патрулка полицаи, е бил разпитван във Второ РУП в града защо е снимал униформените в тази поза.

Господин Боозов отговорил, че помолил полицаите да заемат типичната си поза за снимката и те любезно го направили. Въз основа на така протоколираното срещу гражданина Боозов е повдигнато съдебно обвинение за злостна клевета и уронване престижа на органите на реда. Полицаите потвърдили пред съда, че са спяли понеже смяната им още не била приключила. Въз основа на свидетелските показания съдът е осъдил лицето Боозов на пет години лишаване от свобода. В резултат на присъдата в затвора е вкаран някой си Бозов. Полицията е обявила за национално издирване криминално проявения Боозов и срещу него е повдигнато обвинение за съставяне на документ с невярно съдържание - свидетелство за раждане. До изясняване на случая Бозов е оставен в затвора, като времето му се зачита. Укриващият се престъпник Боозов е заловен след операция на жандармерията с участието на хеликоптер в магазина непосредствено до дома му, където купувал кисело мляко. При извършената операция са арестувани Боозов, за когото полицията има сведения, че е лидер на група, извършваща особено тежки престъпления, три неизвестни досега на полицията бабички и продавачката Гинка Ганчева. Срещу арестуваните са повдигнати обвинения в съучастие. Операцията е под кодово наименование "Страшилищата" и може да се разгледа във фейсбук-страницата на националната полиция. Тумбев, говорител на полицията, казва, че не може да разгласи подробности, понеже при операцията са използвани СРС-та, но имат неопровержими доказателства срещу цялата заловена престъпна група. Пред съда известната мутра Боозов заявява, че е купувал кисело мляко и не познава нито една от бабите. Прокурорът Тумбев оборва твърденията на Боозов с аргумента, че купуването на кисело мляко е неоспоримо доказателство, че обвиняемият е планирал да напусне страната и така да се укрие от правосъдието с активната подкрепа на съучастниците му. Съдът намира обвиняемия Боозов виновен и го осъжда на осем години затвор за съставяне на документ с невярно съдържание. Съдът потвърждава присъдата на Бозов на пет години затвор за злостна клевета и уронване престижа на органите на реда. Веднага след прочитане на присъдата Боозов и Бозов са откарани в Пазарджишкия затвор за изтърпяване на присъдите си. Въз основа на наличните данни, полицията започва издирване на Боозов и Бозов по съмнение, че са съучастници в тежки документни престъпления и измами. До момента издирването не е довело до залавяне - пред журналисти комисар Тумбев смята, че престъпниците са напуснали страната и се укриват на Азорските острови. Той изказва убеждението си, че с разкриването на Боозов и Бозов организираната престъпност в страната е окончателно ликвидирана.

 

 

© Веселин Веселинов
=============================
© Електронно списание LiterNet, 24.02.2014, № 2 (171)