Издателство
:. Издателство LiterNet  Електронни книги: Условия за публикуване
Медии
:. Електронно списание LiterNet  Електронно списание: Условия за публикуване
:. Електронно списание БЕЛ
:. Културни новини   Kултурни новини: условия за публикуване  Новини за култура: RSS абонамент!  Новини за култура във Facebook!  Новини за култура в Туитър
Каталози
:. По дати : Март  Издателство & списание LiterNet - абонамент за нови публикации  Нови публикации на LiterNet във Facebook! Нови публикации на LiterNet в Twitter!
:. Електронни книги
:. Раздели / Рубрики
:. Автори
:. Критика за авторите
Книжарници
:. Книжен пазар  Книжарница за стари книги Книжен пазар: нови книги  Стари и антикварни книги от Книжен пазар във Facebook  Нови публикации на Книжен пазар в Twitter!
:. Книгосвят: сравни цени  Сравни цени с Книгосвят във Facebook! Книгосвят - сравни цени на книги
Ресурси
:. Каталог за култура
:. Артзона
:. Писмена реч
За нас
:. Всичко за LiterNet
Настройки: Разшири Стесни | Уголеми Умали | Потъмни | Стандартни

ОПУСТОШЕНИ БЕЗ ЗЕМЕТРЕСЕНИЕ

Николай Фенерски

web

Все се опитвам да си представя как бихме изглеждали ние в ситуацията, в която се оказаха японците. И все гнусни неща си представям. В Бяла Слатина разбили църквата след Тодоровден и отмъкнали 4 бронзови свещника и 150 лева от касата. А в Несебър откраднали медните улуци на вековната църква "Свети Стефан". После по телевизора показаха заснети с камера служители на БДЖ да крадат нафта от локомотив в промишлени количества. Всичко това за има-нема десетина дена. На една снимка бедстващи японци беха снимани от въздуха как чакат на опашка за вода. Хората си беха очертали на площада пътеката, по която да се придвижват, на зиг-заг. И на никой японски тарикат не му идва на ум да пререди другите, да почне да продава водата на безумни цени или да я краде. Щото в Япония просто нема тарикати. Все едни такива асоциации ми идват. Но защо нема тарикати в Япония? Щото след ВСВ не ги покварява куманистическата зараза. И не е имало кой да ги научи на мръсотии.

Защо крадат тия хора у нас? Без страх от Бога и държавата. От глад не е. Нито ни е тръснал земетръс, нито цунами ни е въргаляло. По-големо бедствие ни е застигнало. И още продължава да ни мачка. Команчите, които управляват у нас вече 65 години, нанесоха и продължават да нанасят такива поражения върху психиката ни, че не знаем по кой свет ходим. ДС труженичката Нешка Робева с изпънатите си от правилно мислене устни и с демоничната си липса на усмивка отново е там горе и отново говори на "народа", който е долу. Насажда му на тоя неграмотен "народ" това свое правилно мислене. Да живеят всичките бекапета по всичките земни кълбета. Дежа вю, некъде некога съм виждал всичко това. Не искам да ги виждам отново, не и Робева, не и Гоце... Ще ги гледам до умопомрачение ли? Остава след неколко месеца отново да видя на власт там горе руменпетковците, пиринскистанишевците и гоцетата да се обръщат благосклонно с думи празни към "народа" тук долу... При нас всичко ужасно се е разкапало от радиацията на команчите. Нашите села са си станали точно като след цунами - ни ток, ни вода, ни хора, нужникът отвънка... А Трактора оня ден беше в министерския съвет, за да дава съвети от името на друга демонична организация на същите тарикати, съюза за стопанска инициатива. Трактора, Гоце и цялата останала сволоч отнесе България като цунами. На местото на България остана една Територия, една джамахирия без правила и закони, без държавност, без надежда. Вече нема и суверен, който да излезе на улицата или да хване гората и да търси справедливост. Суверенът гледа "Стъклен дом" и други турски сериали. Зяпа телевизора суверенът, а от устата му свещена се е проточила лига. Каква улица, какви пет лева...

Нема ли най-накрая НАТО да вземе решение да сбере българските пустиняци в едно оградено место, примерно в некоя пустиня, и да го бомбардира? НАТО нали иска свобода и демокрация за нас, нормалните хора? Значи, ако ние тръгнем срещу тарикатите на протест и на гражданска война, би требвало батковците от НАТО да ни помогнат, нали така? Нема друг начин за излекуване на държавата ни от гангрената, от раковото образувание, което Солженицин толкова добре описва - реже се до здраво. Ами ако здраво вече не е останало? Бъзикам се със Северозапада, наричам го резерват. Но не е само Северозапад резерват, цела България е резерват - Резерват България, пустиняци от всички страни, съединявайте се, вижте ние какво постигнахме, експериментът е успешен. Вече не се казва "ще те влача като цунами японско крайбрежие", а "ще те влача като комунистически башибозук България". Нема ли кой да каже на Нешка, че вече никой не я слуша? Нема ли кой да им обясни на нея и останалите ДС Омразе, че предизвикват у нормалните човешки същества позиви за повръщане и алергични обриви? Защо ни наказва Господ с това тежко наказание? ДС дзверовете под знака на петричката врачка все още са живи и все още мърдат палаво с демоничните си опашлета. Петричката врачка въведе окултизма в адската епоха на Ти Джей, ДС направи тоя окултизъм всенароден със застъпничеството на своите агенти - треньорката и художника-мъртвописец. Затова се краде и мародерства тук. Опустошени сме отвътре и отвън. А свещениците от Сливен раздават анатеми на килограм. Анатеми, анатеми, налево и надесно.

Демоните в българския пандемониум са вкаменелости и анатемите отскачат от тях. И така си се реят в пространството никому ненужните анатеми. На тоя "народ" анатемите нищо не му говорят. Суверенът си зомбясва пред телевизора и не му пука. Ако борбата беше честна, духовните лица щеха да клеймят безбожието на комунизма и бавно и полека да го преодоляват. Ако борбата беше честна, в църковното настоятелство в Бяла Слатина немаше да членуват "наши кадри", приятели на баба Цола и новоизлюпени бизнесмени, които не знаят на коя страна да се прекръстят. Но борбата не е честна. Затова ще се хвърлят анатеми напосоки. А проблемът се знае къде е и изворът на злото е известен на всички.

Можеха ли отчетата да разяснят просто, че жената от Петрич е чувала гласове, че ги има описани тия състояния и е станало пределно ясно - общувала е с дяволи. Можеха ли да разкажат и за връзката на жената от Петрич с другите изчадия адови, известни като ДС. И всичко щеше да е ясно. Но всъщност нема нищо страшно и работите вървят по план - в Големата книга не се предвижда да възтържествува земна справедливост тук и сега. Напротив предвиждат се още по-големи беди. Така че и цунамито, и нефтените войни, и всички споменати български красоти са нещо очаквано. Въпросът е доколко можем ние самите по времето на великите пости да помълчим малко, да се вглъбим в себе си и да потърсим какво е останало от душите ни. Има ли някой тук вътре? Или вече сме само кухи черупки? И ако все пак тук вътре е останало нещо - от него да започнем.

 

 

© Николай Фенерски
=============================
© Електронно списание LiterNet, 31.03.2011, № 3 (136)