Издателство
:. Издателство LiterNet  Електронни книги: Условия за публикуване
Медии
:. Електронно списание LiterNet  Електронно списание: Условия за публикуване
:. Електронно списание БЕЛ
:. Културни новини   Kултурни новини: условия за публикуване  Новини за култура: RSS абонамент!  Новини за култура във Facebook!  Новини за култура в Туитър
Каталози
:. По дати : Март  Издателство & списание LiterNet - абонамент за нови публикации  Нови публикации на LiterNet във Facebook! Нови публикации на LiterNet в Twitter!
:. Електронни книги
:. Раздели / Рубрики
:. Автори
:. Критика за авторите
Книжарници
:. Книжен пазар  Книжарница за стари книги Книжен пазар: нови книги  Стари и антикварни книги от Книжен пазар във Facebook  Нови публикации на Книжен пазар в Twitter!
:. Книгосвят: сравни цени  Сравни цени с Книгосвят във Facebook! Книгосвят - сравни цени на книги
Ресурси
:. Каталог за култура
:. Артзона
:. Писмена реч
За нас
:. Всичко за LiterNet
Настройки: Разшири Стесни | Уголеми Умали | Потъмни | Стандартни

ДАНИЕЛА ИВАНОВА
=============================

e-mail : daniela.nyberg@yahoo.com

Даниела Иванова Даниела Иванова-Найберг е родена в София през 1963 г. Завършила е  българска филология, философия и културология в СУ "Св. Климент Охридски". Има хореографска специалност от Института за музикални и хореографски кадри в София, а докторска степен (етнохореология) от Института за изследване на изкуствата - БАН (2010). Автор е на стихосбирките "Мирис на вода" - на български и английски език (2004; 2005),  "Последната неделя на септември" (2011) и "В ухото на раковината" (2016), както и на изследването "Съставът за народни танци като културно явление в България" (2011). От 2010 г. живее  в САЩ, където работи активно с българските културни организации в Сиатъл и Портланд. Изнася лекции в различни институти, участва в международни научни форуми, публикува статии, есета и стихове.

ЕТНОЛОГИЯ

Статии
  Фолклорната танцова традиция днес

 

 

 


© Електронно издателство
LiterNet, 2003
Електронно издателство LiterNet