Издателство
:. Издателство LiterNet  Електронни книги: Условия за публикуване
Медии
:. Електронно списание LiterNet  Електронно списание: Условия за публикуване
:. Електронно списание БЕЛ
:. Културни новини   Kултурни новини: условия за публикуване  Новини за култура: RSS абонамент!  Новини за култура във Facebook!  Новини за култура в Туитър
Каталози
:. По дати : Март  Издателство & списание LiterNet - абонамент за нови публикации  Нови публикации на LiterNet във Facebook! Нови публикации на LiterNet в Twitter!
:. Електронни книги
:. Раздели / Рубрики
:. Автори
:. Критика за авторите
Книжарници
:. Книжен пазар  Книжарница за стари книги Книжен пазар: нови книги  Стари и антикварни книги от Книжен пазар във Facebook  Нови публикации на Книжен пазар в Twitter!
:. Книгосвят: сравни цени  Сравни цени с Книгосвят във Facebook! Книгосвят - сравни цени на книги
Ресурси
:. Каталог за култура
:. Артзона
:. Писмена реч
За нас
:. Всичко за LiterNet
Настройки: Разшири Стесни | Уголеми Умали | Потъмни | Стандартни

САМ

Деси Вендославова

web

И той пак е сам. Без мечта, без надежда, без любов. Аз го виждам как тъжно плаче в нощта! Защото… живея в съседния блок. А вие знаете ли защо е тъжен? Защото любовта на живота му го напусна!

Вали. Той е на прозореца и плаче. Плаче, а сълзите му падат на перваза на прозореца. Горкият! Беше се влюбил в такава ужасна и егоистична жена. Много злобно същество, повдига ми се! Сърцето й сякаш беше от камък, а душата й от лед! А самата тя беше същинска ледена кралица! Само за пари мислеше, а не за любовта между тях двамата! Той толкова я обичаше, че би дал и свещения си животец само заради нея, а и сърцето му туптеше само и единствено за нея! Даваше й ласки, целувки и грижи, а тя с нищо не му отговаряше. От своя страна тя - ледената - не заслужаваше неговите ласки и грижи. Докато един ден избяга с друг!

Сега лицето му не се вижда навън. Преди любовта да го напусне, излизаше често. Това момче е добро. Може да се каже даже, че е много добър! Но защо ли започвам да го обиквам - заради добрината му или заради нещо друго!? Та, аз съм най-добрата му приятелка! Защо пък не!?

 

 

© Деси Вендославова, 2002
© Издателство LiterNet, 15. 10. 2002
=============================
Първо издание, електронно.