Издателство
:. Издателство LiterNet  Електронни книги: Условия за публикуване
Медии
:. Електронно списание LiterNet  Електронно списание: Условия за публикуване
:. Електронно списание БЕЛ
:. Културни новини   Kултурни новини: условия за публикуване  Новини за култура: RSS абонамент!  Новини за култура във Facebook!  Новини за култура в Туитър
Каталози
:. По дати : Март  Издателство & списание LiterNet - абонамент за нови публикации  Нови публикации на LiterNet във Facebook! Нови публикации на LiterNet в Twitter!
:. Електронни книги
:. Раздели / Рубрики
:. Автори
:. Критика за авторите
Книжарници
:. Книжен пазар  Книжарница за стари книги Книжен пазар: нови книги  Стари и антикварни книги от Книжен пазар във Facebook  Нови публикации на Книжен пазар в Twitter!
:. Книгосвят: сравни цени  Сравни цени с Книгосвят във Facebook! Книгосвят - сравни цени на книги
Ресурси
:. Каталог за култура
:. Артзона
:. Писмена реч
За нас
:. Всичко за LiterNet
Настройки: Разшири Стесни | Уголеми Умали | Потъмни | Стандартни

МАЙА БОЯДЖИЕВСКА
=============================

Майа Бояджиевска е родена през 1963 г. в Скопие, Македония. Висшето си филологическо образование завършва в Скопския университет “Св. св. Кирил и Методий”, специализира сравнително литературознание в Белградския университет и Университета Пари-Нор, Франция. Доктор е на филологическите науки от 1998 г. В момента е преподавателка по сравнително литературознание в Скопския университет. Полето на интересите й включва теориите на мита, компаративната митология, романа на ХХ век, феминистка критика, теориите на идентичността и на рода. Авторка е на монографиите “Андрогинът. Утопия за съвършения пол: митокритическо есе” (1999), “Въображаемите жени. Женските образи във фолклора” (2001), “Жаргонът на автентичността, или за новата “Вегетарианска библия” (относно псевдомита за идентичността в македонската литература) (2001), “Мит, литература, идентичност” (2002) и др. Главен редактор е на издателство Сигма прес.

ЛИТЕРАТУРНА КРИТИКА

В превод на Русанка Ляпова

  Македонската женска поезия във време на преход

 

 


© Електронно издателство
LiterNet, 2004
Електронно издателство LiterNet