Издателство
:. Издателство LiterNet  Електронни книги: Условия за публикуване
Медии
:. Електронно списание LiterNet  Електронно списание: Условия за публикуване
:. Електронно списание БЕЛ
:. Културни новини   Kултурни новини: условия за публикуване  Новини за култура: RSS абонамент!  Новини за култура във Facebook!  Новини за култура в Туитър
Каталози
:. По дати : Март  Издателство & списание LiterNet - абонамент за нови публикации  Нови публикации на LiterNet във Facebook! Нови публикации на LiterNet в Twitter!
:. Електронни книги
:. Раздели / Рубрики
:. Автори
:. Критика за авторите
Книжарници
:. Книжен пазар  Книжарница за стари книги Книжен пазар: нови книги  Стари и антикварни книги от Книжен пазар във Facebook  Нови публикации на Книжен пазар в Twitter!
:. Книгосвят: сравни цени  Сравни цени с Книгосвят във Facebook! Книгосвят - сравни цени на книги
Ресурси
:. Каталог за култура
:. Артзона
:. Писмена реч
За нас
:. Всичко за LiterNet
Настройки: Разшири Стесни | Уголеми Умали | Потъмни | Стандартни

ТЯ НАПИСА САМО ТОВА

Прости ми, не ме бива за това. Не мога да отговорям на писмата. Не съм и прочела твоето писмо. Няма да твърдя, че съм го разбрала. Нямах сили да отворя плика. Писмата се трупат пред вратата. Почеркът ти е нечетлив. Картичките ти са зацапани. Изми ли мократа си коса? Документите, които си искал да ми изпратиш, все още не са стигнали при мен. Пощенската служба не ги е доставила. Съжалявам, че трябва да го кажа, но не мога да отговоря на твоите неизразени желания. Не съм получила книгата, която си ми изпратил. Между другото, откраднаха ми компютъра. Сега не мога да пиша думи. Страдам от афазия. Току-що се завърнах от Кения и Корея. Не си ли получил картичката ми? Какво да ти кажа? Забравих какво щях да кажа. Все още не мога да открия химикал, който пише, а пък счупих молива си. Знаеш колко дефицитна е хартията днес. Признавам, че не я събирам за преработка. Не ми остава време да прочета "Таймс". Свършиха ми торбичките от магазина, за да прибера в тях старите новини. Не можах да стигна до пазара. Смятах да изрежа купоните за намаление. Все още не съм прочела пощата. Не ми се излиза за работа. Обадих се, че съм болна. Снощи си легнах със схванати пръсти от писане. Като не мога да наваксам в писането, реших да се захвана с четене. Тогава пък Опра представи една страхотна авторка и направи реклама на бестселъра й по телевизията.

 

 

© Хариет Мълън, 2002
© Минка Параскевова - превод, 2002
© Издателство LiterNet, 04. 11. 2002
=============================
Първо издание, електронно.