Издателство
:. Издателство LiterNet  Електронни книги: Условия за публикуване
Медии
:. Електронно списание LiterNet  Електронно списание: Условия за публикуване
:. Електронно списание БЕЛ
:. Културни новини   Kултурни новини: условия за публикуване  Новини за култура: RSS абонамент!  Новини за култура във Facebook!  Новини за култура в Туитър
Каталози
:. По дати : Март  Издателство & списание LiterNet - абонамент за нови публикации  Нови публикации на LiterNet във Facebook! Нови публикации на LiterNet в Twitter!
:. Електронни книги
:. Раздели / Рубрики
:. Автори
:. Критика за авторите
Книжарници
:. Книжен пазар  Книжарница за стари книги Книжен пазар: нови книги  Стари и антикварни книги от Книжен пазар във Facebook  Нови публикации на Книжен пазар в Twitter!
:. Книгосвят: сравни цени  Сравни цени с Книгосвят във Facebook! Книгосвят - сравни цени на книги
Ресурси
:. Каталог за култура
:. Артзона
:. Писмена реч
За нас
:. Всичко за LiterNet
Настройки: Разшири Стесни | Уголеми Умали | Потъмни | Стандартни

НЕ ОСТАНАХА ФУТБОЛИСТИ НА УЛИЦАТА С ЛОКВИТЕ

Антонио Галан

web

Все едно нищо не се случва, все едно времето е спряло, тенекиена кутия от лимонада се носи из въздуха. Все едно нищо не се случва, все едно всички са изчезнали, Карлитос подритва кутия от лимонада по улицата с локвите. Все едно нищо не се случва, минава пощальон, нарамил чантата си, минават облаците с желание за дъжд, минава Хуан с хлябовете в торбата си, минава и Густаво с ръждясалата си патерица, като прескача почти пресъхналите локви. Все едно нищо не се случва, Карлитос - най-добрият нападател на улицата - е отбелязал гол в последната минута. Понеже липсва опитен вратар, който да спре тази кутия, понеже липсват защитници, които да пресекат навлизането в противниковото поле, и съдия, който да отмени положението, Карлитос е отбелязал гол в последната минута. Все едно нищо не се случва, но нещо се случва, Карлитос отново е спечелил сам мача, или може би продължава да го губи, както винаги.

 

 

© Антонио Галан, 2000
© Ева Тофтисова - превод, 2003
© Издателство LiterNet, 06. 06. 2003
=============================
Първо издание, електронно.