Издателство
:. Издателство LiterNet  Електронни книги: Условия за публикуване
Медии
:. Електронно списание LiterNet  Електронно списание: Условия за публикуване
:. Електронно списание БЕЛ
:. Културни новини   Kултурни новини: условия за публикуване  Новини за култура: RSS абонамент!  Новини за култура във Facebook!  Новини за култура в Туитър
Каталози
:. По дати : Март  Издателство & списание LiterNet - абонамент за нови публикации  Нови публикации на LiterNet във Facebook! Нови публикации на LiterNet в Twitter!
:. Електронни книги
:. Раздели / Рубрики
:. Автори
:. Критика за авторите
Книжарници
:. Книжен пазар  Книжарница за стари книги Книжен пазар: нови книги  Стари и антикварни книги от Книжен пазар във Facebook  Нови публикации на Книжен пазар в Twitter!
:. Книгосвят: сравни цени  Сравни цени с Книгосвят във Facebook! Книгосвят - сравни цени на книги
Ресурси
:. Каталог за култура
:. Артзона
:. Писмена реч
За нас
:. Всичко за LiterNet
Настройки: Разшири Стесни | Уголеми Умали | Потъмни | Стандартни

Е, ВАНГА ПЪК ЗАЩО ИМЕ Е?!

Христо Карастоянов

web

Ровичкам си аз кротко и любознателно из безбрежните руски електронни пространства и по едно време - какво да видя! Налетял съм, значи, на http://gazeta.ua и чета: “Победу Медведева предсказала Ванга"!

А така!

И пише: “Дългоочакваният избор на приемник на Владимир Путин е бил запрограмиран преди много години! Знаменитата ясновидка Ванга през 1979 година е направила три отнасящи се за Русия предсказания." Пише го - значи е вярно, какво! Верно, не се казва пред кого ги е казала, свидетели имало ли е, нямало ли е, нещо документ някакъв да е останал, това-онова..., но то пък това кога ли е било задължително условие...

Както и да е.

И се посочват въпросните пророчества.

Ето първото:

“Всичко се топи като лед, само едно остава недокоснато - славата на Владимир, славата на Русия. Тя ще насмете всичко по пътя си..."

Тълкованието, разбира се, е, че “...няма никакво съмнение, че този Владимир не е никой друг, освен Владимир Путин. По негово време се топят като лед икономическите, политическите и другите проблеми, тревожещи страната преди неговото президентстване..."

Другото:

“Русия отново ще стане велика империя, преди всичко империя на духа." Добре казано и лесно за разтълкуване: “Ясновидката би могла да нарече “дух" тънките, невидими за окото субстанции, състоящи се например от наночастици. Възможно е именно нанотехнологиите, над чието развитие се блъска научната мисъл по заръка на Владимир Путин, да е бъдещето на Русия. Бъдещето на империята на високите технологии!..."

Жестоко! Направо cool!

И вече третото е за Медведев. Ето как точно и колко направо го е казала Ванга: “Хората ще повикат мечката на голямата земя. Тя ще дойде, ще поеме тежкия товар и ще размаже с лапата си всички глупци..."

Просто да тълкуваш и да пееш. Мечката, разбира се, е Дмитрий Медведев. Защото нали по тяхному мечка е медведь.

Нататък е още по-лесно: “Ще повикат - ще го изберат на 2 март 2008 година. Тежък товар той е поемал още додето се е занимавал с тежка атлетика!"

Също много cool бе!... Дмитрий Медведев е роден на 14 септември 1965, тоест през 1979 година е бил на колко там..., обаче Ванга вече го е посочила!... Сool не, ами оттатък!...

Нямам представа защо им е да замесват и Ванга в предизборните си агитации. Лично аз бих шитнал на симпатягите от щаба на Медведев едно къде-къде по очевидно доказателство, че няма да има нужда другите да се хабят, защото той ще е.

Ето:

Керенски е имал бая гъста коса.

Керенски

Ленин е бил плешив.

Ленин

Сталин е имал буйна коса.

Сталин

Хрушчов е бил плешив.

Хрушчов

Брежнев - с коса.

Брежнев

Андропов - плешив.

Андропов

Черненко - с коса.

Черненко

Горбачов - плешив.

Горбачов

Елцин - с коса.

Елцин

Путин - плешив, почти плешив де...

Путин

Медведев - с коса!

Медведев

(И Касянов е с коса, ама него го шътнаха в тъмното.)

Тъй че Генадий Зюганов например може директно да се оттегли от надпреварата, защото тя работата е ясна: Медведев ще е!

За следващите избори - не знам!

Ако има следващи де.

 

 

© Христо Карастоянов
=============================
© Електронно списание LiterNet, 31.01.2008, № 1 (98)