Издателство
:. Издателство LiterNet  Електронни книги: Условия за публикуване
Медии
:. Електронно списание LiterNet  Електронно списание: Условия за публикуване
:. Електронно списание БЕЛ
:. Културни новини   Kултурни новини: условия за публикуване  Новини за култура: RSS абонамент!  Новини за култура във Facebook!  Новини за култура в Туитър
Каталози
:. По дати : Март  Издателство & списание LiterNet - абонамент за нови публикации  Нови публикации на LiterNet във Facebook! Нови публикации на LiterNet в Twitter!
:. Електронни книги
:. Раздели / Рубрики
:. Автори
:. Критика за авторите
Книжарници
:. Книжен пазар  Книжарница за стари книги Книжен пазар: нови книги  Стари и антикварни книги от Книжен пазар във Facebook  Нови публикации на Книжен пазар в Twitter!
:. Книгосвят: сравни цени  Сравни цени с Книгосвят във Facebook! Книгосвят - сравни цени на книги
Ресурси
:. Каталог за култура
:. Артзона
:. Писмена реч
За нас
:. Всичко за LiterNet
Настройки: Разшири Стесни | Уголеми Умали | Потъмни | Стандартни

ИЗМЕРЕНИЯТА НА ЖИВОТА

Николай Яков

web

И така, след като Адам и Ева паднали в този страшен грях, започнали да се разпадат като живи души и като се обърна, от днешните дни на Адам и Ева виждам цялото злато, което са разпилели по света поради смъртта си. Затова и тръгнах, чак от сътворението, та до наши дни, за да прибера всичкото изгубено злато и мога да ти кажа, че Адам и Ева усърдно се стремят да изкупят греха пред Бога. Дай, Боже, да бъдат опростени при свършека на дните. И ето Господ ги нарекъл Адам и Ева, за да отбележи времето на тежкото им падение. Като заживели хората по земята, започнали да се разпадат като живи души, и макар да имали жива душа и тяло, те започнали да губят Божия образ и Божието си Подобие. Започнали да се образуват редица пролуки в живата душа и в смъртните телеса, че накрая се родила и плътта, такава каквато я познаваме днес, и страстите, такива, за които се говори. И знай, че аз не утвърждавам, че телесата са плътта, а предавам за осъждане за огнената геена и за свързване вовеки там всеки, който твърди, че телесата са плът и с това казва, че трябва да бъдат убити. Бог не би създал нещо, което, макар и малко, да има съмнение, че ще убие човека при някакви случайни обстоятелства, а какво е това плът, ще ти обясня по-нататък в отделна глава. Телесата са станали най-ниското от всичките измерения на Света, и смъртта е паднала като сянка върху тях. Така телеса и жива душа вече не били едно, а поради смъртта на човека, там се образувала страшна дупка между телесата и живата душа и човек започнал да вижда само телеса и забравил за живата душа и така тя станала невидима за него. Иначе при сътворението, телесата били част от живата душа и по нищо с качествата си не се различавали в живота на живата душа, защото имали единство и цялостност, които сега в наши дни са достъпни само за воините. Затова и сега при воините телесата не са телеса и воините във всичко са жива душа, като телесата не се отличават или отделят от живата душа, а са едно единно цяло, така както Господ ги е сътворил в самото изначалие на Света. Амин. Амин. Амин. И знай, че сега телесата могат да придобият всичкото това, което са изгубили и точно затова ти пиша това кратко моление, за да можеш ако искаш и ти да го придобиеш. Амин. Амин. Амин. Слава Тебе, Господи, Сътворителю на всичко видимо и Невидимо. Амин. Амин. Амин.

Сега, като знаеш как живата душа е започнала да се разпада и смъртта е влязла в Света, се появили и магьосниците, и Антихристите, и Безсмъртните, и цялата паплач, която се нароила и се отрекла от Отца, като отхвърлили и разрушили Светия Канон. Така и на всеки е изписано и осъждането, и помилването. И тъй като сега знаеш, че човек е телеса и жива душа, то мога да ти разкажа и за безбройните измерения, които се появили поради разпадането на живата душа и нейната смърт, поради яденето на забранения плод.

Добре, че Господ е пратил Херувима Си, за да пази Райските врати, защото Адам и Ева, ако бяха яли и от плода на дървото на живота, тяхната агония неминуемо щеше да бъде ужасна, каквато е агонията на Сатаната и Антихриста в тези дни, когато пиша тези редове. Освен това, човеците щяха да са истински зли гении на Света. Затова и Господ е постъпил така. И за да не се обръщат човеците към миналото си, а да гледат напред към спасението, започнал да им праща пророци, докато не дошло времето да изпрати и Собствения Си Единороден Син. Така, лека-полека, живата душа започнала да умира и както телесата имат кости, кръв, стомах, и множество вътрешни органи, така и живата душа има чиста душа, дух, тяло, цвете на живота, кхаган и много други още. Живата душа не е нещо монолитно, а нещо живо и съставно, но е толкова единно и цялостно, че е Богоподобно. Защото Бог не е прост. Той е Господ и е много по-могъщ от нас по зрение, по организация, по качества, по живот и по много други неща, но се отнася към нас човеците простичко, за да можем в последните дихания на живота си да го познаем и да се приберем у дома. Затова Господ изглежда простичък и ако някои след тези мои думи все още твърди пред цялото това величие, което ти дадох дотук, че Господ е прост - то аз този го предавам за осъждане на Ангелите, на Христа и на Света Троица, за осъждане и свързване в преизподнята во веки. Амин. И така, да знаеш, че костите и другите органи, за които се говори, че са признаци на плътта - аз ти казвам, че този и всички, които му казват "ДА" са окаяни грешници, които не търсят покаяние, и на тях им е приготвено осъждението.

Така нашия Господ Години наред върви до човека и го подкрепя, за да може накрая да бъде спасен, а не погубен.

Когато започнали да се образуват измеренията и да се разпада живата душа (не телесата, а само живата душа, която е в телесата), дух започнал да не познава тяло (не телеса), тяло вече не познавало дух, чистата душа отишла на съвсем друга страна и вече не останало чисто място по нея - станало като в приказката за орела, рака и щуката.

Телесата теглели на своята страна, духа на своята, тялото на своята и човекът започнал съвсем да умира. Изгубили единството и своята цялостност, разпаднала се живата душа и се родили дрехите на човека, които той не облича. И ако пак ги облече, човек отново ще стане жива душа, но за това по-нататък. Амин, Господи. Амин.

Така се създали измеренията на различните органи (съставни части или, и аз не знам как да го нарека, защото и така изпадам в осъждение) на живата душа и всеки орган работел сам за себе си. Човекът загубил единството си, загубил силата на личността, загубил Божия Образ и Божието Подобие и останала само смъртта, която човеците помежду си наричали хора, а Господ повече имена не им давал и така останало името им Адам и Ева.

Всичките човеци живеели в нещо, което наричали свят, а Господ никак не го наричал, защото умирал, като гледал смъртта на най-светите си творения. Тук и сатаната влязъл в света и хора, които захвърлили канона, намирал, и започнал да им шепне скверноти на ухото и понеже те нямали канона у себе си и сатаната като кажел "Господ съм", те му вярвали, защото нямали мярката, с която да отмерят думите дали са Божии Слова или празнословие. Започнали да се появяват първите магьосници и първите антихристи, като на всяко тяхно раждане, поради това, че причинявали нова, още по-страшна смърт на Сътворителя, започнали да се образуват други измерения във времето и пространството и човеците съвсем загубили Бога и не знаели къде да Го намерят. Така светът съвсем бил унищожен. И затова Бог е невидим. Останали такива, които запазили канона и не се отрекли от него, и Господ им пратил Своя Единороден Син. Затова и сега съществуват хора, които твърдят за разни паралелни светове и измерения. Няма такива. Това е смъртта на човека.

Останали само два от родовете на Адам и Ева, които запазили канона и не се отрекли от него - едните се наричат евреи, другите българи. Има и множество други, които имат канона у себе си, но там е и оцапан и одраскан - нещо, на което няма да се спирам тук. С това не казвам, че другите хора са по-малко стойностни от тези два рода, а само това, че Господ ще съди и едните, и другите. Амин. Амин. Амин.

Така и както Господ е дал на евреите тяхната азбука, така и ние получихме по чуден начин нашата азбука, чрез Христа, по светите братя равноапостоли Кирил и Методий.

Никой друг род в света няма азбука и език от Бога, освен българите и евреите.

Слава тебе Господи, че ме спаси по милостта си. Слава тебе, Господи Иисусе Христе, Сине Божий, во веки веков. Амин. Амин. Амин.

 

 

© Николай Яков
=============================
© Електронно списание LiterNet, 10.01.2002, № 1 (26)