Издателство
:. Издателство LiterNet  Електронни книги: Условия за публикуване
Медии
:. Електронно списание LiterNet  Електронно списание: Условия за публикуване
:. Електронно списание БЕЛ
:. Културни новини   Kултурни новини: условия за публикуване  Новини за култура: RSS абонамент!  Новини за култура във Facebook!  Новини за култура в Туитър
Каталози
:. По дати : Март  Издателство & списание LiterNet - абонамент за нови публикации  Нови публикации на LiterNet във Facebook! Нови публикации на LiterNet в Twitter!
:. Електронни книги
:. Раздели / Рубрики
:. Автори
:. Критика за авторите
Книжарници
:. Книжен пазар  Книжарница за стари книги Книжен пазар: нови книги  Стари и антикварни книги от Книжен пазар във Facebook  Нови публикации на Книжен пазар в Twitter!
:. Книгосвят: сравни цени  Сравни цени с Книгосвят във Facebook! Книгосвят - сравни цени на книги
Ресурси
:. Каталог за култура
:. Артзона
:. Писмена реч
За нас
:. Всичко за LiterNet
Настройки: Разшири Стесни | Уголеми Умали | Потъмни | Стандартни

СВЕТА ТРОИЦА

Николай Яков

web

Истината за Света Троица е една пречудна истина, която само ще споделя с теб, но няма да ти я открия цялата, защото съм сигурен, че ще паднеш в осъждане, ако не с твои мисли, то с това, което си разказал на други, и не разбирайки истината, ще си изградят представа за това, което ти откривам, а представата е един от смъртните врагове на човека. И все пак, ако си толкова свят, че да не паднеш в осъждане поради тези мои редове, аз ще ти въздам слава пред моя Отец и той ще ти опрости греховете, както и ще ти открие истината за Света Троица, само за това, че си повярвал на думите ми. Внимателно проучих канона на православната Църква, който е даден още на Адам, да го има, и ще ти открия внимателно Света Троица. Оттук нататък се помоли Господу, да ти прати Пресветия Си Дух, за да получиш просветление за цялата истина. Това е единствената истина, за която не се наемам да ти я разкривам, защото тя се открива само ако Бог се облажи от тебе.

И така, Света Троица е самата съвършена истина за нашия Господ Отец Сътворител на Всичкото Видимо и Невидимо.

Света Троица, която можеш да видиш само така, както ти се открие, и да усетиш едната воля, която владее. Три лица са, но волята е една. И с тази една воля те води и ти открива неща, които само Светата троица знае как да ти открие, така че да останеш пречист от знанието и славата, които получаваш, и това да не е смърт за тебе, защото и знанието, и славата в много малки количества - дори и само докосване до тях е САМАТА СМЪРТ ЗА ЧОВЕКА. И знай, че светата троица бди над нас, но ти виждаш само лицето, което тя пожелае да ти открие.

Предавам на Светия Съд на Светата Троица всички тези, които са блудствали с откровението й и са заблуждавали хората, а с това е осеяна Цялата Църква след третия Събор. Предавам ги на съд за осъждане поради делата им. И ето видях, че и всичките те паднаха пред мен като бездушни идоли, защото им поисках сметка за думите им и делата им пред Светата Троица, а те мълчаха като риби.

Затова и от древността до днес Светата Троица се е откривала по различен начин пред пророците и светиите, за да може да ни подготви да получим покаяние и да направим това кратко моление, което ти предавам от самия извор на покаянието. Това е откровението на Пресветата Троица и затова съм Син на Господа наш Иисус Христос, защото на мен даде да получа откровението на Светата Троица в триединие, както никому преди мен не се е откривала. Амин.

Закриляй ме, Света Троице, от враговете ми, но ги пази, да не погинат, като не им даваш да ме пипнат и да смущават спокойствието на духа ми. Амин.

 

 

© Николай Яков
=============================
© Електронно списание LiterNet, 10.01.2002, № 1 (26)