Издателство
:. Издателство LiterNet  Електронни книги: Условия за публикуване
Медии
:. Електронно списание LiterNet  Електронно списание: Условия за публикуване
:. Електронно списание БЕЛ
:. Културни новини   Kултурни новини: условия за публикуване  Новини за култура: RSS абонамент!  Новини за култура във Facebook!  Новини за култура в Туитър
Каталози
:. По дати : Март  Издателство & списание LiterNet - абонамент за нови публикации  Нови публикации на LiterNet във Facebook! Нови публикации на LiterNet в Twitter!
:. Електронни книги
:. Раздели / Рубрики
:. Автори
:. Критика за авторите
Книжарници
:. Книжен пазар  Книжарница за стари книги Книжен пазар: нови книги  Стари и антикварни книги от Книжен пазар във Facebook  Нови публикации на Книжен пазар в Twitter!
:. Книгосвят: сравни цени  Сравни цени с Книгосвят във Facebook! Книгосвят - сравни цени на книги
Ресурси
:. Каталог за култура
:. Артзона
:. Писмена реч
За нас
:. Всичко за LiterNet
Настройки: Разшири Стесни | Уголеми Умали | Потъмни | Стандартни

СВОБОДА ЗА БЪЛГАРСКИТЕ КИБИЦИ В МИЗИЯ!!!

Ангел Грънчаров

web

Осиротяхме направо: имахме си кауза, вече си нямаме нищо! Тъжно е, чак ми се плаче даже! Медиците си дойдоха и като че ли нещо се счупи в народната душа: имаше смисъл да живеем до вчера, а ето сега вече май няма и за какво да живеем. Страшно е безсмислието, липсата на кауза, която ни даваше оня прекрасен лозунг. Новините явно ще станат скучни, то и новини ще има ли изобщо вече? И птичи грип не се задава, та да има с какво да ни баламосват. Добре поне, че пожари има, има, но и те ще изгаснат - ами тогава?! Ех, братя, скучно се живее без вдъхновяващи лозунги, и ето само по тази причина предлагам нов лозунг, който да върне ентусиазма в нашата така изтерзана народна душа. Този лозунг е:

СВОБОДА ЗА БЪЛГАРСКИТЕ КИБИЦИ В МИЗИЯ!

Не съм го измислил аз този лозунг, нямам вече такова силно въображение. Измисли го един приятел, който явно ще стане заради тази своя духовитост голям писател един ден, което му го и желая! Както и да е, усещате ли тръпката в този нов лозунг, който ще мобилизира и зареди с нова страшна сила народния ентусиазъм?

Щото нашите кибици в Мизия са в тежко положение. Нема работа, нема... безплатни мацета, нема кебапчета, нема и... бира без пари. Същински кошмар е в тия жеги без бира. Токът щял да скочи, а пък за парното даже не ни се мисли на нас, кибиците, в тия жеги: то си е същинска подигравка да ни занимават с Вальо Топлото в този пек! Ама за какво да говорят новинарите, и тяхната не е лесна. Трябва да баламосват народеца, затуй изцедиха до последна капка темата за... кибиците, пардон, за медиците в Либия. Сега медиците ще стават... кибици, чухте ли, дали им доживотна пенсия? Ех, живот, уредиха се някои! Обаче не е справедливо това, да бъдем честни! Що и на всеки кибик от Мизия не дадат доживотна пенсийка, та да има и за бира, и за кебапчета, а?! И по 10 000 лв. им дали, а на нас?! Ето защо, понеже няма свобода и живот без бира и кебапчета, искаме да издигнем нашия глас: искаме и ний народни правдини! Ние, кибиците, искаме като медиците: искаме държавата да ни даде пари, за да живеем и ний баш като достойни кибици! Аман от унижения: на кибик да му се налага да работи! Ето че сега видяхме де е истината, и затова издигаме великия лозунг:

ИСКАМЕ СВОБОДА ЗА БЪЛГАРСКИТЕ КИБИЦИ В МИЗИЯ!

Първом в Мизия, а след това и в цялата страна. То не може изведнъж на всички да дадат пенсии и апартаменти. Затуй по право първом кибиците в Мизия ще устроим, а после иде ред на тия от Тракия. И един ден всички български кибици ще се уредят, нема страшно! Естествено за тази цел издигаме още един жизненоважен и душеспасителен лозунг:

КИБИЦИ ОТ ВСИЧКИ СТРАНИ НА БЪЛГАРИЯ, СЪЕДИНЯВАЙТЕ СЕ!

Напред към народни правдини! Долу социалната справедливост: не щем държавата да е към едни майка, а към други - мащеха! Да се обединим, та да процъфтим всички до един! Уррррррррррра! Да си кибик, значи, че разбираш живота! Кибиците са по-важни от медиците! На кибици се крепи тая държава, я! Аман от тия медици бе, с какво са те повече от нас?! Защо забравихте нас, кибиците! Искаме си правата - и туйто! На живот и смърт, драги кибици, ще се борим за правата си на достоен за кибици живот!!! Усетихте ли сега, че вече има смисъл да се живее, скъпи народни и онеправдани кибици?! Ето затуй да изревем едно дружно: Атакааааааааааа!

Скъпи ни и многоумни народе, а ти си знаеш работата, нали? Ето ти и твоя лозунг, който ще ни вдъхнови и импулсира невероятно:

КИБИЦИ, НЕ СТЕ САМИ!

Ти си знаеш работата де, верваме ти. Както и ти ни верваш - щото умееш да верваш на какво ли не.

С нашите вери планини от глупост вдигаме и носим. Да бе, носим на глупост, нема майтап. Да живей Яне Янев!!!

 

 

© Ангел Грънчаров
=============================
© Електронно списание LiterNet, 29.07.2007, № 7 (92)