Издателство
:. Издателство LiterNet  Електронни книги: Условия за публикуване
Медии
:. Електронно списание LiterNet  Електронно списание: Условия за публикуване
:. Електронно списание БЕЛ
:. Културни новини   Kултурни новини: условия за публикуване  Новини за култура: RSS абонамент!  Новини за култура във Facebook!  Новини за култура в Туитър
Каталози
:. По дати : Март  Издателство & списание LiterNet - абонамент за нови публикации  Нови публикации на LiterNet във Facebook! Нови публикации на LiterNet в Twitter!
:. Електронни книги
:. Раздели / Рубрики
:. Автори
:. Критика за авторите
Книжарници
:. Книжен пазар  Книжарница за стари книги Книжен пазар: нови книги  Стари и антикварни книги от Книжен пазар във Facebook  Нови публикации на Книжен пазар в Twitter!
:. Книгосвят: сравни цени  Сравни цени с Книгосвят във Facebook! Книгосвят - сравни цени на книги
Ресурси
:. Каталог за култура
:. Артзона
:. Писмена реч
За нас
:. Всичко за LiterNet
Настройки: Разшири Стесни | Уголеми Умали | Потъмни | Стандартни

СВЕТЛА ДЕВКОВА
=============================

e-mail : svetladevkova@abv.bg

Светла Девкова е родена през 1948 г. Живее в София. Завършила е философия и българска филология в СУ "Св. Климент Охридски", редакционно-издателско дело във Факултета по журналистика и масови комуникации в същия университет и библиотекознание и библиография в УниБИТ. Автор е на научни статии по философия, както и на "Биобиблиография на Йордан Радичков" (в съавторство) и "Биобиблиография на отец Петър Гарена". Превела е от руски "Реалност и човек" на Семьон Франк. Работи като редактор в издателство "За буквите - О писменехь", вкл. в едноименния вестник. Редактирала е над 300 книги от 1983 г. досега за Издателството на БАН, "Изток-Запад", "Авангард", "За буквите - О писменехь".

КРИТИЧЕСКИ ПРЕГЛЕД

Слова
  За Дилян Бенев и умъдрелия тъжен оптимизъм

 

 


© Електронно издателство
LiterNet, 2020
Електронно издателство LiterNet