Издателство
:. Издателство LiterNet  Електронни книги: Условия за публикуване
Медии
:. Електронно списание LiterNet  Електронно списание: Условия за публикуване
:. Електронно списание БЕЛ
:. Културни новини   Kултурни новини: условия за публикуване  Новини за култура: RSS абонамент!  Новини за култура във Facebook!  Новини за култура в Туитър
Каталози
:. По дати : Март  Издателство & списание LiterNet - абонамент за нови публикации  Нови публикации на LiterNet във Facebook! Нови публикации на LiterNet в Twitter!
:. Електронни книги
:. Раздели / Рубрики
:. Автори
:. Критика за авторите
Книжарници
:. Книжен пазар  Книжарница за стари книги Книжен пазар: нови книги  Стари и антикварни книги от Книжен пазар във Facebook  Нови публикации на Книжен пазар в Twitter!
:. Книгосвят: сравни цени  Сравни цени с Книгосвят във Facebook! Книгосвят - сравни цени на книги
Ресурси
:. Каталог за култура
:. Артзона
:. Писмена реч
За нас
:. Всичко за LiterNet
Настройки: Разшири Стесни | Уголеми Умали | Потъмни | Стандартни

РАДОМИРА ВИДЕВА
=============================

e-mail : mira@lawyer.com

Радомира ВидеваРадомира Видева е юрист и филолог. Завършва специалност "Право” в БСУ (2000) и магистратура по международно право и международни отношения в Университет Саламанка, Испания (2004). Специализира "Право на Европейския съюз" в Университет Сиена, Италия (2004) и Католическия университет в Льовен, Белгия (2006). Получава научна и образователна степен "Доктор по право" от Университет Саламанка (2008). Също така притежава магистърска степен по специалността "Испанска филология" с профил "Преподаване на испански език като чужд език" от Университет Саламанка (2016). Преподава международни отношения и испански език като чужд език в Университет Саламанка и престижни висши бизнес училища в Испания. През академичната 2016-2017 г. е преподавател по испански език в Американския университет в България. От 2016 г. е постоянен изпитващ и проверител на изпитите за придобиване на международния сертификат за владеене на испански език (DELE), сертифицирана от Институт Сервантес за всички езикови нива. Активно се занимава със съдебен превод. Нейните изследователски интереси са в областта на преподаването на испански език за специфични цели (юридически и бизнес испански), както и на правната лексикография.

ОБРАЗОВАНИЕ

Статии
  Прилагане на симулационния подход в обучението по испански юридически език за чужденци

 

 

 


© Електронно издателство
LiterNet, 2020
Електронно издателство LiterNet