Издателство
:. Издателство LiterNet  Електронни книги: Условия за публикуване
Медии
:. Електронно списание LiterNet  Електронно списание: Условия за публикуване
:. Електронно списание БЕЛ
:. Културни новини   Kултурни новини: условия за публикуване  Новини за култура: RSS абонамент!  Новини за култура във Facebook!  Новини за култура в Туитър
Каталози
:. По дати : Март  Издателство & списание LiterNet - абонамент за нови публикации  Нови публикации на LiterNet във Facebook! Нови публикации на LiterNet в Twitter!
:. Електронни книги
:. Раздели / Рубрики
:. Автори
:. Критика за авторите
Книжарници
:. Книжен пазар  Книжарница за стари книги Книжен пазар: нови книги  Стари и антикварни книги от Книжен пазар във Facebook  Нови публикации на Книжен пазар в Twitter!
:. Книгосвят: сравни цени  Сравни цени с Книгосвят във Facebook! Книгосвят - сравни цени на книги
Ресурси
:. Каталог за култура
:. Артзона
:. Писмена реч
За нас
:. Всичко за LiterNet
Настройки: Разшири Стесни | Уголеми Умали | Потъмни | Стандартни

ЛОРА П. НЕДЯЛКОВА
=============================

e-mail : loraned@gmail.com

Лора НедялковаЛора Петрова Недялкова е родена през 1975 г. в гр. София. Завършва висше образование в Софийски университет "Св. Климент Охридски", специалност "Културология". През 2008 г. получава степен Доктор по теория и история на културата (Семиотика на културата). Основана на докторската ѝ дисертация е нейната монография "Словесни и музикални дискурси от епохата на барока" (2010). Интересите ѝ са насочени към общата семиотика и семантиката на музиката. През последните години задълбочава интересите си в областта на праисторията, социалната и културната антропология. Реализира се професионално като културолог, музикант-изпълнител и преподавател по китара, и издател. Публикува статии върху музикални събития и личности от света на музиката (Милчо Левиев, Димитър Дойчинов). Творчески се изявява и като автор на музика и стихове за деца под псевдоним Славея Дафинова. През 2019 г. печели трета награда в Националния конкурс за неиздавана поезия за деца "Стоян Дринов" с две стихотворения.

КУЛТУРОЛОГИЯ

Статии
  Теоретични нагласи в интерпретациите на неолита и халколита у нас. Състояние и перспективи

 

 

 


© Електронно издателство
LiterNet, 2020
Електронно издателство LiterNet