Издателство
:. Издателство LiterNet  Електронни книги: Условия за публикуване
Медии
:. Електронно списание LiterNet  Електронно списание: Условия за публикуване
:. Електронно списание БЕЛ
:. Културни новини   Kултурни новини: условия за публикуване  Новини за култура: RSS абонамент!  Новини за култура във Facebook!  Новини за култура в Туитър
Каталози
:. По дати : Март  Издателство & списание LiterNet - абонамент за нови публикации  Нови публикации на LiterNet във Facebook! Нови публикации на LiterNet в Twitter!
:. Електронни книги
:. Раздели / Рубрики
:. Автори
:. Критика за авторите
Книжарници
:. Книжен пазар  Книжарница за стари книги Книжен пазар: нови книги  Стари и антикварни книги от Книжен пазар във Facebook  Нови публикации на Книжен пазар в Twitter!
:. Книгосвят: сравни цени  Сравни цени с Книгосвят във Facebook! Книгосвят - сравни цени на книги
Ресурси
:. Каталог за култура
:. Артзона
:. Писмена реч
За нас
:. Всичко за LiterNet
Настройки: Разшири Стесни | Уголеми Умали | Потъмни | Стандартни

ГЕОРГИ БОЖИНОВ
=============================

Георги БожиновГеорги Божинов е роден на 27.01.1924 г. в с. Крива бара, Ломско. Учи в Ломската гимназия. Войниклъка изкарва във Враца. Завършва философия в Софийския университет "Св. Климент Охридски" с втора специалност "Руска филология". След дипломирането си работи като учител в Земеделското училище в гр. Пазарджик. После се мести в Благоевград, където е кореспондент на БТА и на в. "Литературен фронт". По-късно става кореспондент на "Отечествен фронт" и "Труд". След публикацията на пътеписа му "Гора зелена, вода студена" в бр. 3 на сп. "Септември" през 1975 г. е уволнен от в. "Труд", изключен от Съюза на българските журналисти, изключен и от Дружеството на писателите в Благоевград. И никога повече не е назначаван на държавна работа. Автор е на книгите "Вдън гората Дикчам" (1960), "Юлень" (1967; пътеписи), "Босул" (1965; приказка), "Караджата" (1972; 2015), "Кукувица кука" (1980; 2016), "От ек на век" (1982), "Черешови води" (1986; 2018), "Сивият скиталец" (1986) и "Калуня-каля" (1988; 2014; 2017). Умира на 25.05.2004 г.

ПРОЗА

Разкази
  Зиме в планината

 

 

 


© Електронно издателство
LiterNet, 2020
Електронно издателство LiterNet