Издателство
:. Издателство LiterNet  Електронни книги: Условия за публикуване
Медии
:. Електронно списание LiterNet  Електронно списание: Условия за публикуване
:. Електронно списание БЕЛ
:. Културни новини   Kултурни новини: условия за публикуване  Новини за култура: RSS абонамент!  Новини за култура във Facebook!  Новини за култура в Туитър
Каталози
:. По дати : Март  Издателство & списание LiterNet - абонамент за нови публикации  Нови публикации на LiterNet във Facebook! Нови публикации на LiterNet в Twitter!
:. Електронни книги
:. Раздели / Рубрики
:. Автори
:. Критика за авторите
Книжарници
:. Книжен пазар  Книжарница за стари книги Книжен пазар: нови книги  Стари и антикварни книги от Книжен пазар във Facebook  Нови публикации на Книжен пазар в Twitter!
:. Книгосвят: сравни цени  Сравни цени с Книгосвят във Facebook! Книгосвят - сравни цени на книги
Ресурси
:. Каталог за култура
:. Артзона
:. Писмена реч
За нас
:. Всичко за LiterNet
Настройки: Разшири Стесни | Уголеми Умали | Потъмни | Стандартни

СЛОБОДАН СИМИЧ
=============================

Слободан СимичСлободан Симич е роден на 22.08.1963 г. в Ужице, западна Сърбия. Медицина учи в Нови Сад и Белград, където се дипломира през 1990 г., специалист по психиатрия е от 1997 г. и по съдебна психиатрия - от 2010 г. Живее и работи като психиатър в Белград. За първи път публикува афоризми през 1984 г. Сътрудничи на десетки периодични издания. Бил е член на редколегия или редактор на 7 издания, включван е в над 25 антологии, алманаси и сборници. Негови работи са превеждани на 8 чужди езика. Носител е на повече от 20 литературни награди. Издал е повече от 10 авторски книги с разкази и афоризми. Член е на Сдружението на сръбските лекари, на Сръбската лекарска камара, на Управителния съвет на Фонд "Радое Доманович" и е председател на Белградския афористичен кръг.


МИСЛИ

В превод от сръбски - Валентин Димитров

Афоризми
  Афоризми - 1

 

 


© Електронно издателство
LiterNet, 2019
Електронно издателство LiterNet