Издателство
:. Издателство LiterNet  Електронни книги: Условия за публикуване
Медии
:. Електронно списание LiterNet  Електронно списание: Условия за публикуване
:. Електронно списание БЕЛ
:. Културни новини   Kултурни новини: условия за публикуване  Новини за култура: RSS абонамент!  Новини за култура във Facebook!  Новини за култура в Туитър
Каталози
:. По дати : Март  Издателство & списание LiterNet - абонамент за нови публикации  Нови публикации на LiterNet във Facebook! Нови публикации на LiterNet в Twitter!
:. Електронни книги
:. Раздели / Рубрики
:. Автори
:. Критика за авторите
Книжарници
:. Книжен пазар  Книжарница за стари книги Книжен пазар: нови книги  Стари и антикварни книги от Книжен пазар във Facebook  Нови публикации на Книжен пазар в Twitter!
:. Книгосвят: сравни цени  Сравни цени с Книгосвят във Facebook! Книгосвят - сравни цени на книги
Ресурси
:. Каталог за култура
:. Артзона
:. Писмена реч
За нас
:. Всичко за LiterNet
Настройки: Разшири Стесни | Уголеми Умали | Потъмни | Стандартни

САМ ХАРИС
=============================

Сам Бенджамин Харис (р. 1967) е американски автор, философ, учен невролог (защитава докторат през 2009 г.), критик на религията и интелектуалец, който засяга голям набор от теми в работите си, включително рационалността, етиката, свободната воля, неврологията, медитацията, философията на съзнанието, политиката, изкуствения интелект и пр. Заедно с Ричард Докинс, Кристофър Хитчънс и Даниъл Денет е смятан за един от "четирите конника на атеизма". Първата му книга, "Краят на вярата" (2004) е критика на организираната религия, в която се изследва сблъсъка между религиозната вяра и рационалната мисъл, както и проблемите на толерантността спрямо религиозния фанатизъм. Втората му, и най-известна, книга, "Моралният пейзаж" (2010), се занимава с възможността на науката да дава отговори на морални проблеми и да подпомага човешкото добруване. Той е автор и на редица есета, а от 2013 г. води подкаста Waking Up, в който интервюира гости, отговаря на критиките срещу себе си и обсъжда своите възгледи. Творбите му са преведени на над 20 езика.

ЕСЕИСТИКА

В превод от английски - Стефан Д. Стефанов

Есета
  Дрогите и смисълът на живота

 

 


© Електронно издателство
LiterNet, 2019
Електронно издателство LiterNet