Издателство
:. Издателство LiterNet  Електронни книги: Условия за публикуване
Медии
:. Електронно списание LiterNet  Електронно списание: Условия за публикуване
:. Електронно списание БЕЛ
:. Културни новини   Kултурни новини: условия за публикуване  Новини за култура: RSS абонамент!  Новини за култура във Facebook!  Новини за култура в Туитър
Каталози
:. По дати : Март  Издателство & списание LiterNet - абонамент за нови публикации  Нови публикации на LiterNet във Facebook! Нови публикации на LiterNet в Twitter!
:. Електронни книги
:. Раздели / Рубрики
:. Автори
:. Критика за авторите
Книжарници
:. Книжен пазар  Книжарница за стари книги Книжен пазар: нови книги  Стари и антикварни книги от Книжен пазар във Facebook  Нови публикации на Книжен пазар в Twitter!
:. Книгосвят: сравни цени  Сравни цени с Книгосвят във Facebook! Книгосвят - сравни цени на книги
Ресурси
:. Каталог за култура
:. Артзона
:. Писмена реч
За нас
:. Всичко за LiterNet
Настройки: Разшири Стесни | Уголеми Умали | Потъмни | Стандартни

ПЕТЕР КАРПИНСКИ
=============================

e-mail : p.karpinsky@gmail.com

Петер КарпинскиПетер Карпински е роден през 1971 г. в Гелница, Източна Словакия. В периода 1990-1995 г. изучава словашки език и история във Философския факултет на Университета "П. Й. Шафарик", гр. Прешов. С писане на художествени произведения започва да се занимава още в гимназията. Прозаичният му дебют е книгата "Съобщение за всички собственици на гробове" (1997). Автор е както на произведения за възрастни, така и за деца, сред които: "Мед от ледени цветя" (2019), "Възнесение" (2009), "Как с Троп-Троп потропвахме" (2000; 2018), "Седем дни в мазето" (2011; 2017) и др. Занимава се със съставителство на сборници, писане на театрални пиеси, телевизионни сценарии, комикси. За своите творби и литературната си дейност е отличаван с множество награди. От 2000 г. досега работи като преподавател във Философския факултет в гр. Прешов. Основните му научни интереси са в областта на историята на словашкия език и диалектологията. Интересува се също от история и теория на комикса.

ДЕТСКИ КЪТ

В превод от словашки - Даниела Константинова

Разкази
  Как Троп-Троп помагаше и как часовникарят се натъжи
  Как изчистихме и как в стаята ни разцъфна цяла градина

 

 


© Електронно издателство
LiterNet, 2020
Електронно издателство LiterNet