Издателство
:. Издателство LiterNet  Електронни книги: Условия за публикуване
Медии
:. Електронно списание LiterNet  Електронно списание: Условия за публикуване
:. Електронно списание БЕЛ
:. Културни новини   Kултурни новини: условия за публикуване  Новини за култура: RSS абонамент!  Новини за култура във Facebook!  Новини за култура в Туитър
Каталози
:. По дати : Март  Издателство & списание LiterNet - абонамент за нови публикации  Нови публикации на LiterNet във Facebook! Нови публикации на LiterNet в Twitter!
:. Електронни книги
:. Раздели / Рубрики
:. Автори
:. Критика за авторите
Книжарници
:. Книжен пазар  Книжарница за стари книги Книжен пазар: нови книги  Стари и антикварни книги от Книжен пазар във Facebook  Нови публикации на Книжен пазар в Twitter!
:. Книгосвят: сравни цени  Сравни цени с Книгосвят във Facebook! Книгосвят - сравни цени на книги
Ресурси
:. Каталог за култура
:. Артзона
:. Писмена реч
За нас
:. Всичко за LiterNet
Настройки: Разшири Стесни | Уголеми Умали | Потъмни | Стандартни

ЛУИС КАРОЛ
=============================

Чарлс Латуидж Доджсън е роден на 27.01.1832 г. в Деърсбъри, графство Чешър, Англия. Приема псевдонима Луис Карол като превежда името си на латински език - Carolus Ludovicus и обратно на английски в няколко варианта. Издателят му избира Lewis Carroll. Предполагам, че двойните съгласни, а и не само те, трябва да напомнят по някакъв начин за Alice Pleasance Liddell, дъщеричката на George Liddell, Декан на църквата в Оксфорд. Луис Карол преподава там математика. Автор е на няколко научни съчинения и книги за деца, от които най-известни са "Алиса в Страната на чудесата" и "Алиса в Огледалния свят". Той притежава изключително въображение, логически ум и изтънчено чувство за хумор. Деликатността на чувствата и прецизната мисъл го правят един от световните писатели, чийто свят привидно е отворен за всички, но в дълбочина е достъпен за малцина. Умира от пневмония на 14.01.1898 г. в Гилфорд, графство Съри.

ПОЕЗИЯ

В превод от английски - Теменуга Маринова

Книги
  Фантасмагория

 

* * *
Критика за Луис Карол

 

 


© Електронно издателство
LiterNet, 2017
Електронно издателство LiterNet