Издателство
:. Издателство LiterNet  Електронни книги: Условия за публикуване
Медии
:. Електронно списание LiterNet  Електронно списание: Условия за публикуване
:. Електронно списание БЕЛ
:. Културни новини   Kултурни новини: условия за публикуване  Новини за култура: RSS абонамент!  Новини за култура във Facebook!  Новини за култура в Туитър
Каталози
:. По дати : Март  Издателство & списание LiterNet - абонамент за нови публикации  Нови публикации на LiterNet във Facebook! Нови публикации на LiterNet в Twitter!
:. Електронни книги
:. Раздели / Рубрики
:. Автори
:. Критика за авторите
Книжарници
:. Книжен пазар  Книжарница за стари книги Книжен пазар: нови книги  Стари и антикварни книги от Книжен пазар във Facebook  Нови публикации на Книжен пазар в Twitter!
:. Книгосвят: сравни цени  Сравни цени с Книгосвят във Facebook! Книгосвят - сравни цени на книги
Ресурси
:. Каталог за култура
:. Артзона
:. Писмена реч
За нас
:. Всичко за LiterNet
Настройки: Разшири Стесни | Уголеми Умали | Потъмни | Стандартни

ВНУК УБЕДИЛ БАБА СИ, ЧЕ НЕ Е ГЛАДЕН

Иван Шопов

web

Скопие, 9 декември 2014 г.

Игор В., седемгодишен, от Влае, когото родителите оставили на 71-годишната му баба да го гледа, успял да я убеди, че в момента, когато му сервирала обяда, не бил много гладен.

Родителите бързо разказали на съседите за тази необичайна случка и Игор станал обект на обсъждане в съседското обкръжение.

"Най-напред се убеждавахме един друг - баба Митра ми предлагаше печено телешко, пържени картофки, зелена салата, и две филии с мармалад за десерт, но като видя, че не искам да ям сервираното и продължавам да твърдя, че не съм гладен, тя ми предложи два тоста и шоколад вместо това" - разказва Игор В.

Той обяснява, че уговарянето траело около три часа, а накрая бабата отстъпила, след като той й съобщил, че преди това е изял три мандарини и един банан като предястие, парче бюрек с месо и две чаши айрян, а за десерт е ял кроасан с шоколад и една тулумбичка.

"На мен и сега не ми звучи убедително, че Игорчо не беше гладен, но както знаеш, с днешните деца никога не можеш да бъдеш сигурен. Може наистина да не му се е яло. Ако е така, загрижена съм, може би трябва да го заведем на лекар" - казва 71-годишната Митра.

Нейната съседка Мара (68), която редовно съветва Митра как да се грижи за внука си, беше притеснена заради тази, както я нарече, инатливост на внука.

"Как може едно дете да знае дали е гладно, или не? Днес не му се яде, утре няма да му е студено и няма да иска да облече два пуловера вместо един... Това ще ни довърши" - загрижено коментира Мара.

 

 

© Иван Шопов
© Таня Попова, превод от македонски
=============================
© Електронно списание LiterNet, 20.11.2020, № 11 (252)