Издателство
:. Издателство LiterNet  Електронни книги: Условия за публикуване
Медии
:. Електронно списание LiterNet  Електронно списание: Условия за публикуване
:. Електронно списание БЕЛ
:. Културни новини   Kултурни новини: условия за публикуване  Новини за култура: RSS абонамент!  Новини за култура във Facebook!  Новини за култура в Туитър
Каталози
:. По дати : Март  Издателство & списание LiterNet - абонамент за нови публикации  Нови публикации на LiterNet във Facebook! Нови публикации на LiterNet в Twitter!
:. Електронни книги
:. Раздели / Рубрики
:. Автори
:. Критика за авторите
Книжарници
:. Книжен пазар  Книжарница за стари книги Книжен пазар: нови книги  Стари и антикварни книги от Книжен пазар във Facebook  Нови публикации на Книжен пазар в Twitter!
:. Книгосвят: сравни цени  Сравни цени с Книгосвят във Facebook! Книгосвят - сравни цени на книги
Ресурси
:. Каталог за култура
:. Артзона
:. Писмена реч
За нас
:. Всичко за LiterNet
Настройки: Разшири Стесни | Уголеми Умали | Потъмни | Стандартни

СТУДЕНТ ПРИПАДНАЛ ПРИ КОНТАКТ С ТОПЛА ВОДА

Иван Шопов

web

Скопие, 2 февруари 2016 г.

Веле Р., 21-годишен студент, живеещ в студентското общежитие "Гоце Делчев" в Скопие, припаднал, когато отишъл да се изкъпе, а от душа върху него паднали капки хладка, после топла вода.

Свикнал да се къпе само със студена вода, Веле не успял да се съвземе от шока и скоро припаднал. За щастие, му помогнали петнайсетте му другари, които чакали на опашка за къпане.

Те веднага го напръскали със студена вода по лицето и тялото и Веле бързо се свестил. Екипът на "Бърза помощ", който пристигнал след един час, констатирал, че всичко е наред с него и препоръчал за в бъдеще той да се въздържа от къпане с топла вода.

"Това не е първият инцидент с топла вода в студентско общежитие и е време да надигнем глас. Ако мълчим, лесно може да се случи да получим и топъл обяд. Кой ще отговаря за последиците тогава?" - казва един от обитателите на общежитието, който пожела да остане анонимен.

Междувременно от Министерството на образованието и науката апелираха студентите да се въздържат от къпане, докато се реши проблемът с топлата вода.

 

 

© Иван Шопов
© Таня Попова, превод от македонски
=============================
© Електронно списание LiterNet, 19.01.2021, № 1 (254)